Головна Новини Суспільство Наука та освіта Харчова революція: три продукти, які змінили світ
commentss НОВИНИ Всі новини

Харчова революція: три продукти, які змінили світ

Без цих продуктів не обходиться жоден день

22 грудня 2020, 20:55
Поділіться публікацією:

Щоденне споживання будь-яких продуктів створює певну звичку, а значить — неухильно зростає їх вплив на людське життя і діяльність. Мало хто знає, але є три основні продукти, які "завоювали" світ.

Харчова революція: три продукти, які змінили світ

які три продукти змінили світ (фото з відкритих джерел)

Кава

Цей напій вважається одним з найпопулярніших у світі, він володіє неймовірним смаком, ароматом і в помірній кількості позитивно впливає на організм. Спочатку кава проростала лише в Ефіопії, тому була рідкісною і цінною культурою. Але довгий час її використовували там не за призначенням: кавові ягоди зброжували й отримували алкогольний напій, а зерна перемелювали та змішували з жиром для приготування тонізуючої суміші. Історія цього напою почалася в середні століття в Ємені, де першими стали обсмажувати зерна і готувати з них справжню каву. Пізніше вона завоювала популярність у мусульманських країнах, а наступною на шляху кавової "експансії" виявилася Європа.

З другої половини XVII століття кав'ярні стали діловими клубами: там обговорювали справи політики, бізнесмени й люди вільних професій, вели переговори та укладали угоди. Можна сказати, що кава сформувала нову ділову Європу. Поступово вживання цього напою перетворилося в ранковий ритуал. Кава стала однією з масових продуктів світової торгівлі, який приносив прибуток за рахунок чесної конкуренції.

Цукор

Сьогодні складно уявити життя без цього продукту, в колись він був рідкісним і дорогим товаром. В середні віки виробництво цукру було скрутним, але все змінилося з поширенням європейців в Новий Світ: тропічні землі з лісами створювали ідеальні умови для вирощування тростини й дозволили вивести виробництво цукру на масовий рівень. І його споживання в Європі стало активно рости. Сьогодні навколо цукру існує маса суперечок, але вчені впевнені точно в тому, що велика кількість цього продукту несе здоров'ю шкоду, тому захоплюватися їм не варто.

Чай

Без цього продукту також складно уявити сучасне життя, адже вживання цього напою стала певною традицією. Спочатку чай був поширений в Китаї, а потім його почали поставляти в Японію, Корею, тюркським народам, які кочували на північ від Китаю. А вони сприяли тому, щоб чай поширився в Центральній Азії. Але справжньою зірковою епохою напою стало XVII століття, в той час завдяки голландцям він потрапив до Європи. Особливо напій сподобався англійцям — він перетворився на масовий товар і джерело доходів країни. І навіть до цього дня англійці не обходяться без чашечки ароматного напою. Підбадьорливі властивості чаю сподобалися багатьом людям і цей продукт став воістину народним.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які три продукти підвищують розумові здібності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини