Головна Новини Суспільство події СБУ викрила масштабну російську ботоферму
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрила масштабну російську ботоферму

СБУ викрила ботоферму із 10 тисяч ботів і 40 тисяч SIM-карт

16 червня 2020, 14:42 comments1831
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили велику мережу ботоферм у Києві та 4 областях нашої країни, якою керували з Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба відомства.

СБУ викрила масштабну російську ботоферму

Згідно з даними СБУ, у зловмисників було необхідне телекомунікаційне обладнання і програмне забезпечення, завдяки якому їм вдалося генерувати фейки і контролювати діяльність більше 10 тисяч ботів. Фейкові акаунти були зареєстровані на українські, російські та європейські SIM-карти мобільних операторів.

Повідомляється, що зловмисники за допомогою ботів поширювали інформацію, яка провокує панічні настрої, а також дискредитує українську владу як всередині країни, так і за її межами.

Раніше "Коментарі" писали, що соціальна мережа Instagram запускає дві нові функції, завдяки яким інфлюенсери (користувачі, у яких багато підписників) зможуть монетизувати свій контент прямо в соцмережі. Вже найближчим часом Instagram запустить рекламу на IGTV. Тепер рекламні ролики тривалістю до 15 секунд будуть з'являтися перед відео в IGTV. Інфлюенсери зможуть отримувати до 55% доходу від цієї реклами. Соціальна мережа вже більше року тестувала запуск такої реклами, але про те, як все буде працювати, поки не відомо. Рекламу в IGTV поки будуть бачити тільки деякі користувачі у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини