Головна Новини Суспільство події Авіакатастрофа літака МАУ: у МЗС розповіли, наскільки може затягтися розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа літака МАУ: у МЗС розповіли, наскільки може затягтися розслідування

У МЗС очікують, що з урахуванням подібної практики в міжнародних судах, справу розглядатимуть кілька років

17 серпня 2020, 19:27
Поділіться публікацією:

Розслідування авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані в січні нинішнього року може затягнутися на період до п'яти років. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в інтерв'ю "Цензор.нет".

Авіакатастрофа літака МАУ: у МЗС розповіли, наскільки може затягтися розслідування

Енин вважає, що терміни, на які може затягнутися розслідування справи, будуть залежати від політичної волі іранської сторони. Він також нагадав, як проходили розслідування схожих авіакатастроф. Зокрема, крах над Чорним морем російського літака, на борту якого були громадяни Росії та Ізраїлю. Тоді процес врегулювання тривав близько 2 років.

Заступник міністра також звернув увагу на те, що якщо справу про катастрофу літака МАУ розглядатимуть в міжнародних судах, то там цей процес займає не менше 5 років.

Нагадаємо, Іран готовий провести наступний раунд переговорів щодо врегулювання питань пов'язаних з катастрофою літака МАУ в жовтні в Тегерані. Також іранська сторона висловила готовність взяти на себе зобов'язання щодо виплат компенсацій. Відповідну заяву зробив глава іранської делегації на переговорах з питань катастрофи літака МАУ Мохсен Бахарванд на зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини