Головна Новини Суспільство медицина Генетики назвали фактори, які впливають на ваші шанси померти від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Генетики назвали фактори, які впливають на ваші шанси померти від COVID-19

На цей час результати дослідження надіслані іншим групам винахідників для підтвердження вищевказаних фактів

15 грудня 2020, 23:51
Поділіться публікацією:

Генетики Единбурзького університету виявили набір генів, які відповідають за тяжкий або легкий перебіг коронавірусної інфекції. Також їм вдалося підібрати й ліки, які можуть подолати вірус в кожному окремому випадку.

Генетики назвали фактори, які впливають на ваші шанси померти від COVID-19

Відомо, що під час глобального дослідження вивчено та порівняно ДНК  2244 критично хворих пацієнтів коронавірусом з набором генів здорових людей.  З’ясувалося, що п’ять генів хворих кардинально відрізняються від тих, хто не інфікований коронавірусом. В подальшому, спираючись на комбінацію ДНК були підібрані відповідні медичні препарати. 

Так, стало відомо, що один з ліків, який можуть пом'якшити перебіг хвороби, це протиревматоїдний препарат баріцитініб, який знижує рівень запалення при пневмонії. 

Крім того, винайдені ліки, які зміцнюють захисні сили організму при боротьбі з коронавірусом. Відомо, що деякі сполуки активізують один з генів, який  відповідає за імунітет. 

На цей час результати дослідження надіслані іншим групам винахідників для підтвердження вищевказаних фактів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що влада Сполученого королівства Великобританії повідомила світової громадськості про виявлення нового штаму коронавірусу на південному сході країни. Про це пише The Guardian, посилаючись на виступ Міністра охорони здоров'я Туманного Альбіону пана Метта Генкока.

Крім того, відомо, що вірусологи нарахували 12 тис. мутацій коронавірусу. Його зміни обумовлюються необхідністю розмноження, взаємодією з іншими вірусами та захисними силами господаря, в чий організм він впроваджується. Вчені звертають увагу, що першій мутації вірус піддався на початку весни цього року. Тоді епідемію в Європі викликав штам з мутацією в гені S. Він відповідає за механізм проникнення вірусу в організм господаря. Згодом вірус-мутант поширився по всьому світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини