Головна Новини Суспільство події В Україні почне працювати ще один міжнародний аеропорт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почне працювати ще один міжнародний аеропорт

Регулярні рейси з аеропорту на Закарпатті зможуть відновити після підписання офіційної угоди між Словаччиною та Україною

19 серпня 2020, 11:19 comments1347
Поділіться публікацією:

Україна і Словаччина домовилися розблокувати роботу міжнародного аеропорту "Ужгород". Регулярні рейси звідти зможуть запустити відразу ж після підписання офіційної угоди між країнами. Про це повідомив на своїй сторінці в Twitter прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В Україні почне працювати  ще один міжнародний аеропорт

Аеропорт "Ужгород". Фото: Новини Закарпаття

Аеропорт "Ужгород" практично зупинився на початку літа 2018 року. Регулярні рейси звідти довелося скасувати. Все через те, що злітно-посадкова смуга знаходиться дуже близько до кордону зі Словаччиною. Літаки після зльоту фактично відразу ж виявляються на території іншої країни.

Два роки країни не могли врегулювати це питання, а аеропорт фактично простоював. Тепер справа може, нарешті, зрушити з мертвої точки, заявив глава українського уряду після розмови з прем'єр-міністром Словаччини Ігорем Матовичем.

"Обговорили з колегою актуальні питання. Сьогодні ми отримали зелене світло і можемо приступити до відновлення роботи аеропорту "Ужгород". Залишилося тільки формально підписати необхідні міжнародні угоди", — зазначив Шмигаль.

Вже незабаром регулярні рейси з "Ужгорода" зможуть відправити не тільки в українські міста. Аеропорт буде функціонувати як міжнародний і  відправлятиме рейси за кордон.

До слова, ужгородський аеропорт ще у 2018 році отримав сертифікат Європейського агентства з безпеки польотів.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, скільки витрачає Україна на перельоти президента Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини