Головна Новини Суспільство події Хакери посилено атакують державні сайти
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери посилено атакують державні сайти

За останній тиждень кількість кіберінцидентів зросла на 13%

23 грудня 2020, 17:50
Поділіться публікацією:

В Україні почастішали випадки кібератак. Лише за минулий тиждень система захисту інтернет-простору заблокувала 24 спроби проникнути на сайт Офісу Президента України та Держспецзв’язку. Дану інформацію надала Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Хакери посилено атакують державні сайти

Збільшилася кількість кібератак на державні сайти України. Фото: nation-news.ru

Всього система кіберзахисту держресурсів повідомила про 3 069 261 підозрілу подію. Сорок відсотків з цього числа — спроби викрадення державної інформації. Також кіберзлочинці намагаються отримати права адміністратора та права користувача сайту.

Спеціалісти повідомляють, що більша частина всіх кібератак відбувається з російської сторони.

Також цього тижня урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України зафіксувала та опрацювала 3 651 кіберінцидент. Цей показник на 13% більший за попередній тиждень.

Нагадуємо, що раніше хакери зламали систему Міністерства фінансів США. Кіберзлочинці отримали доступ до таємних листувань Мінфіну Сполучених Штатів Америки. Досі невідомо, представники якої країни могли зробити віртуальне проникнення до міністерства. Існують побоювання, що хакери могли отримати доступ й до інших систем. Зараз це припущення перевіряється.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, департамент кіберполіції попередив про те, що злодії виманюють гроші у громадян під виглядом держпрацівників, які готові виплатити компенсації підприємцям. Тільки з початку грудня майже 100 людей потерпіли від цієї схеми.

Якщо ви надали інформацію про себе підозрілим людям, кіберполіція радить заблокувати банківську картку та негайно повідомити правоохоронні органи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини