Головна Новини Суспільство події Угода Зеленського з Путіним і вибори без гречки: якою була п'ятниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Угода Зеленського з Путіним і вибори без гречки: якою була п'ятниця

У Полтаві пропонують гроші за інформацію про терориста Скрипника, а під Києвом на очах у дитини розстріляли бізнесмена Плекана

24 липня 2020, 19:00 comments1726
Поділіться публікацією:

Пропозиція до Путіна. Президент України Володимир Зеленський пропонує своєму колезі з Росії Володимиру Путіну підписати угоду про припинення вогню на Донбасі. Це має гарантувати режим тиші, який офіційно стартує у понеділок, 27 липня. Поставити підписи під документом мають і інші лідери нормандської четвірки — німецький канцлер Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон, — вважають в Офісі президента. Тільки в цьому випадку статус угод про режим тиші буде максимально високим. Серед пунктів, які прописали в новій угоді, — заборона на будь-які наступальні операції, розвідку, стрілянину і роботу снайперів. Порушників режиму тиші парламентери з ТКГ пропонують притягати до дисциплінарної відповідальності.

Угода Зеленського з Путіним і вибори без гречки: якою була п'ятниця

Гроші за терориста. Правоохоронці обіцяють фінансову винагороду тим, хто допоможе зловити полтавського терориста Романа Скрипника. Поки в поліції ще стверджують розмір фінансової винагороди за інформацію, яка допоможе копам зловити злочинця з гранатою, який днем раніше захопив заручника і на поліцейському автомобілі відвіз його в бік Києва. Відомо, що Скрипник ховається в полях і лісах Полтавської області. Шукають його за допомогою тепловізорів, авіації і кінологів. 32-річний чоловік уже оголошений в розшук, проте інформації про те, чи озброєний Скрипник, у поліцейських немає.

Карантин. Станом на сьогодні, 24 липня, шість регіонів не відповідають критеріям, які є основними у послабленні обмежень. Так, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, а також Тернопільська області поки до пом'якшення карантину не готові. У МОЗ пояснюють, серед важливих критеріїв, за якими оцінювали області, — завантаженість лікарень не більше, ніж на 50%, середня кількість тестів ПЛР повинна бути більше 24 на 100 000 чоловік за останній тиждень, а показник динаміки інфікування не повинен бути більше 10%.

Розстріл на очах у дитини. У поліції прокоментували резонансне вбивство бізнесмена Ігоря Плекана, якого розстріляли на очах у семирічного сина. Трагедія сталася біля села Артемівка Бориспільського району: кілер відкрив прицільний вогонь з пістолета по Тoyota, в якій знаходилися 44-річний бізнесмен і його 7-річний син. В результаті нападу чоловік загинув, хлопчика ж кілер відпустив. На місце події відправили слідчих і кінологів і зараз встановлюють тих, хто може бути причетний до злочину.

Вибори по-новому. Верховна Рада змінила правила гри на місцеві вибори 2020. Зокрема, це стосується передвиборчої агітації. Вибирати мерів і депутатів місцевих рад українці будуть вже в жовтні. Але продуктових наборів, які кандидати так щедро роздавали перед голосуванням раніше, цього разу виборці можуть не дочекатися. Принаймні, законом вручати подібні подарунки заборонено. Нардепи зазіхнули навіть, можна сказати, на святе. Гречка також виявилася серед табу, як і алкоголь.

Якщо ж нові правила, прописані у виборчому законодавстві, не зупинять кандидатів і вони все одно підуть з пакетами до електорату, припинити це спробують за допомогою штрафів. За вручення продуктів під час передвиборчої агітації світить штраф від трьох з половиною до п'яти тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини