Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як може змінитись російсько-українська війна – про що говорять дії США
commentss НОВИНИ Всі новини

Як може змінитись російсько-українська війна – про що говорять дії США

Керівництво Штатів за ці два тижні неодноразово підкреслювало, що має достатньо ресурсів, щоб підтримувати таких важливих союзників як Ізраїль та Україна

20 жовтня 2023, 13:10 comments13141
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Розповів, що українців дуже надихнуло отримання ракет ATACMS, які вже успішно застосовуються на полі бою. Сторони обговорили подальше посилення "дальнобійних можливостей" України та імплементацію формули миру. А Байден під час анонсованого звернення до американців, як і пророкували експерти виданню "Коментарі", пояснив, чому США мають підтримувати і Україну, і Ізраїль, фактично ототожнюючи тероризм ХАМАС та російської держави. Як оцінюєте це звернення та останні дії США у ракурсі підтримки України? Що це означає для російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Як може змінитись російсько-українська війна – про що говорять дії США

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Вільний світ визначає справедливим лише один сценарій завершення війни в Україні

Політичний консультант Сергій Биков розмірковує так:

"Дуже показово, що США не лише розуміють, а й кажуть, що у терористів однаково мерзенні обличчя, проводячи паралель між ХАМАС та російським військово-політичним керівництвом. Ті використовують спільні тактики, порушують міжнародний порядок та вбивають невинних. Це неприпустимо у цивілізованому світі".

Примітно, продовжує експерт, що США, Генеральна Асамблея ООН та країни вільного світу визначають справедливим лише один сценарій завершення російсько-української війни – імплементацію Формули миру Володимира Зеленського.

"Це закладає потужний фундамент для будівництва повоєнної глобальної безпекової архітектури, коли будь-який агресор розумітиме, що отримає покарання за свої злочини. Лише такий підхід забезпечить принципи безпеки, які можна застосовувати у всьому світі", – констатує Сергій Биков.

Західна зброя у надійних та вмілих руках

Дипломатія є однозначно важливою, зазначає політичний експерт Світлана Кушнір. Але мова дипломатії з підтримкою ракет середньої дальності, як у випадку українсько-російської війни, видається більш дієвою.

"Під час розмови з президентом США Джозефом Байденом президент України Володимир Зеленський розповів про 17 жовтня, яке стало особливим днем, знаковим. І після нашої перемоги історики вивчатимуть та аналізуватимуть події, свідками яких ми з вами є. Саме 17 жовтня, – нагадує експерт, – Сили оборони України атакували ворожі аеродроми тимчасово окупованих Бердянська та Луганська ракетами ATACMS".

За цією подією стоять довгі переговори, величезні дипломатичні зусилля України, наголошує експерт. Але наші війська таки отримали від США довгоочікувані ракети ATACMS.

"Це яскраво свідчить про посилення допомоги союзників, насамперед США, хоча нам прогнозували, що арабо-ізраїльський конфлікт, який знову спалахнув, відверне американських партнерів від подій в Україні. Цього не сталося. Більше того, керівництво Штатів за ці два тижні неодноразово наголошувало, що має достатньо ресурсів, щоб підтримувати таких важливих союзників як Ізраїль та Україна. У своїй новій промові Байден наголосив на цьому в черговий раз", – зазначає Світлана Кушнір.

Вона наголошує, що перше бойове застосування ATACMS Силами оборони України продемонструвало майстерність наших воїнів у оволодінні новим видом озброєння та його вражаючу ефективність.

"Той запуск знищив бойові гелікоптери, спецтехніку, пускову установку ППО, склад боєприпасів, живу силу супротивника. Відтепер за допомогою ATACMS можна здійснювати високоточне ураження також інших цілей у глибині оборони противника, – пояснює експерт. – Росіяни не мають ефективних засобів прикриття від ударів цього озброєння. Невипадково частину кораблів Чорноморського військово-морського флоту агресора знято з бойових чергувань і переведено вглиб російської частини акваторії. Так противник намагається врятувати кораблі (з бортів яких періодично проводилися запуски ракет по українських мирних містах) від ураження ракетами типу ATACMS", – розповідає експерт.

За її словами, Україна знову продемонструвала, що застосовує високоточну західну зброю, яку нам передано, виключно по військових об'єктах противника, які розташовані лише на тимчасово окупованих територіях нашої країни.

"Тим самим ми ще раз довели усьому світу, зокрема деяким негативно налаштованим до нас представникам Республіканської партії США, що західна зброя в надійних та вмілих руках. І, що всі звинувачення на адресу України у контрабанді зброї – безпідставна брехня, яка запускається з Кремля. Такі наші дії, такі спростування російських фейків є вкрай важливими перед голосуванням у США за бюджет-2024, до якого Адміністрація Байдена хоче включити 60 млрд доларів на підтримку України", – пояснює Світлана Кушнір.

Вона впевнена, що надання нам далекобійних та високоточних видів озброєнь, що, схоже, буде поставлене Пентагоном на потік, здатне змінити перебіг бойових дій та наблизити перемогу України.

"У тому числі тому недавнє пожвавлення на фронті в районі Авдіївки ворожих військ не просто захлинулося, але залишається без суттєвої підтримки російськими ракетами із Севастопольської бухти. Тому ж ворог відводить частину командних пунктів, переносить углиб від лінії бойового зіткнення запаси зброї та ПММ. Бояться, що ми дістанемо. А ми обов'язково дістанемо, – попереджає експерт. – Адже немає сумнівів, що надалі нам будуть передані не лише ракети дальністю до 150-160 км, а й під 300 км ураження".

Читайте також на порталі "Коментарі" — протистояння з віссю зла: якої помилки припускається Захід – чому тиск на Ізраїль посилюється.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини