Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбувається на фронтах: який сценарій намагається просунути Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається на фронтах: який сценарій намагається просунути Кремль

Росіяни мають значні як технічні, так і людські ресурси, тому Кремль продовжує тиск на всіх фронтах

12 квітня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

Україна продовжує страждати від масованих бомбових, ракетних та дронових ударів з боку Росії. Наші військові відчувають гострий дефіцит боєприпасів, що не дає ефективно відбивати ворожі атаки як на фронті, так і по тиловій інфраструктурі. Агресор дедалі більше тисне, особливо на Донбасі, а західні видання дають похмурі прогнози на випадок, якщо Україна так і не отримає допомоги від США. Президент Володимир Зеленський вкотре критикує США і НАТО – як за те, що вони затягують із наданням допомоги, так і за те, що нас не приймають до Альянсу. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" ситуацію на військовому та дипломатичному фронтах.

Що відбувається на фронтах: який сценарій намагається просунути Кремль

Війна в Україні. Фото: Міністерство оборони України

Наше військово-політичне керівництво прораховує всі варіанти

За словами експерта з питань сектору оборони та безпеки Олега Старікова, на всіх ділянках фронту Сили оборони України ведуть дії, що стримують противника.

"Ситуація складна, – визнав він. – Але наше військово-політичне керівництво, мабуть, прораховує всі варіанти. Битви, згідно з військовою наукою, виграють за рахунок продуманих дій генералів та логістики. У росіян – значні як технічні, так і людські ресурси. Ми бачимо, що противник систематично знищує електрогенерацію, щоб обмежити можливості для Генштабу ЗСУ у мобільній обороні та швидкому перекиданні військ за напрямами".

Олег Старіков нагадує, що в недавньому інтерв'ю президент Зеленський згадав про перспективи розвитку військово-політичної ситуації та заявив, що за вагомої та своєчасної підтримки з боку партнерів Україна може не лише оборонятися, а й планувати контрнаступ.

"Якби зараз європейці поквапилися і надали б нам далекобійну артилерію, літаки, ракети типу ATACMS, 155-мм артилерійські снаряди і так далі, то технічна міць української армії значно зросла б. Що допомогло б і протидіяти КАБам, якими противник закидає і Харків, і прикордонні райони Сумської області, і більш ефективно оборонятися власне на лінії бойового зіткнення", – зазначає експерт.

Він наголошує, що на сьогоднішній день у світі є лише дві армії, які мають досвід континентальної війни такої насиченості: Збройні сили України та армія країни-агресора – РФ.

"І за підтримки снарядами та ракетами, комплексами ППО, радіоелектронної боротьби, авіацією – перемогти на полі бою Україна цілком готова та може", – констатує Олег Старіков.

У Москві бачать, що є сили, які не хочуть повного розгрому РФ

Політолог, боєць підрозділу ГРІМ, 41 омбр Кирило Сазонов розмірковує так:

"Військовий та політичний фронт зараз пов'язані безпосередньо. Від ситуації на фронті залежать позиції сторін на можливих переговорах із будь-ким. Захід не допомагатиме Україні, якщо не бачить наших успіхів на війні".

З іншого боку, продовжує експерт, є сили, які не бажають повного розгрому Росії. Саме тому, пояснює він, Кремль зараз максимально посилює військовий тиск на всіх напрямках, особливо Донецькому. І при цьому продовжує обстріл мирних міст України та інфраструктури.

"Робиться це, щоб переконати союзників у безглуздості підтримки Києва та неминучості переговорів на умовах Москви, – вважає Кирило Сазонов. – Ми, у свою чергу, робимо все можливе для того, щоби цей сценарій Кремля провалився. Тримаємо оборону, завдаємо ударів по їх позиціям, складах та важливих промислових об'єктах, пов'язаних з війною. Схоже, що 2024 рік багато в чому буде вирішальним із ключових питань у перспективі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Шольц відмовляється надати Taurus: Зеленський назвав головний страх канцлера Німеччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини