Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять нові кадри із стратою воїна ЗСУ – хто в РФ має понести покарання за ці звірства
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять нові кадри із стратою воїна ЗСУ – хто в РФ має понести покарання за ці звірства

Після тих жахів, які побачив увесь світ у звільнених Бучі, Бородянці, після масових випадків зґвалтування, каліцтв цивільних, новим звірствам росіян дивуватися не доводиться

12 квітня 2023, 16:44 comments1665
Поділіться публікацією:

Кадри зі стратою українського військовополоненого, якому російські загарбники живим ножем голову відрізали, викликали бурю праведного обурення. На звірство, що відбулося, жорстко відреагували президент України Володимир Зеленський і керівництво СБУ. У Головному управлінні розвідки Міноборони України пояснили, що метою зливу таких відео є спроба деморалізувати та посіяти паніку в українських Силах оборони (що противнику не вдається), а також – залякування російських військовослужбовців (щоб не здавалися в полон). Експерти проаналізували для видання "Коментарі" черговий військовий злочин росіян та його можливі наслідки.

Про що говорять нові кадри із стратою воїна ЗСУ – хто в РФ має понести покарання за ці звірства

Рашизм. Фото: з відкритих джерел

Путінський режим і ті, хто за нього воює, вже неодноразово довели – РФ слід вважати не просто державою-агресором, а й державою-терористом

Медіаексперт, член Ради з питань свободи слова за президента Володимира Зеленського, екс-заступник міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова розповіла наступне:

"Я сьогодні виклала на своєму каналі відео про депортовану 10-річну українку, що повернулася. Її спершу відвезли до одного з кримських таборів, а потім запроторили до психлікарні, де обколювали якимись препаратами, давали таблетки. Справжня каральна психіатрія. І це для десятирічної дитини, яка не мала жодних проблем зі здоров'ям! Просто тому, що нею не вдалося управляти. І вирішили відправити до психлікарні. І це не єдиний такий випадок. І це діти! Тому дивуватися з того, що росіяни відрізають голови дорослим українцям – не доводиться. Особливо після тих жахів, які я бачила у звільнених Бучі, Бородянці. Після масових випадків зґвалтування, каліцтв цивільних. Після того, як я розмовляла з людьми, які побували у катувальнях Херсона під час його окупації".

Чому експерт дивується, так це тому, що досі росіяни роблять у Раді безпеки ООН. А також – чому після того, як Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт президента РФ, якого звинувачують у насильницькій депортації дітей, китайський лідер з ним все одно зустрічається.

"Мені здається, що путінський режим і ті, хто за нього воює, вже неодноразово довели – РФ слід вважати не просто державою-агресором, а й державою-терористом. Не ПВК "Вагнер" визнавати кримінальною та терористичною організацією, а всю російську владу. Важливо збирати максимальну кількість матеріалів, доказів для міжнародного трибуналу, який однозначно чекає на всіх без винятку російських військових злочинців", – вважає Тетяна Попова.

Звірства — це взагалі відмінний стиль сучасної російської армії

Адвокат, кандидат юридичних наук, громадський діяч Сергій Войченко впевнений, що звірства, які творять рашисти – це скоріше правило, ніж виняток. На жаль, зазначає він, світова спільнота реагує на це недостатньо жорстко.

"Звірства – це взагалі відмінний стиль сучасної російської армії. Досить згадати військові злочини, які вона творила під час першої та другої Чеченської кампанії. Як звірювала у Сирії, знищуючи цілі міста разом із цивільним населенням. І це залишалося без належного реагування. У результаті той самий чеченський народ був зраджений частиною своїх еліт, які дозволили повернути їх у російське рабство. А той самий сирійський продовжує страждати під гнітом диктаторського режиму, – зазначає експерт. – Ми, українці, а також частина Заходу вже зрозуміли, що рашисти – це дикуни, більшість там – неадеквати. Чого ще чекати від тих, хто формує частину своєї армії із зеків?".

Хоч як не сумно, продовжує Сергій Войченко, але частина світової спільноти продовжує загравати з Московією, намагатися вийти на якісь угоди.

"Втішно, що основна частина демократичного світу розуміє – домовлятися з путінським режимом нема про що, – акцентує експерт. – Сподіваюся, розуміють там і те, що потрібна міжнародна спецоперація, як свого часу проти Іраку, який вторгся до Кувейту".

У Сергія Войченка немає сумніву, що не тільки Московія має понести відповідальність за всі вчинені злочини. До відповіді, впевнений він, треба буде закликати також представників Білорусі, інших васальних країн та диктаторських режимів, які підтримують рашистів у їхньому бажанні зруйнувати світопорядок, встановлений після Другої світової війни. Усіх, хто намагається розпалити багаття Третьої світової, що може закінчитися загибеллю всього людства.

"Очевидно і те, що перемога буде за нами. І що, за прикладом ізраїльських спецслужб, які знищили причетних до теракту в Мюнхені під час Олімпійських ігор у вересні 1972 року, українські фахівці повинні згодом покарати всіх, хто спробує втекти від трибуналу. Причому, знищувати слід не лише виконавців, а й тих, хто ухвалював рішення про напад на Україну, віддавав тут накази, брав участь у самих звірствах та їх зйомці. Тобто, не тільки зеки, які, ймовірно, зображені на жахливих відео, а їх наймачі, фінансисти, пропагандисти. Враховуючи сучасні технології, ідентифікувати всіх причетних, а потім і дістатися до них не повинно бути неможливим", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — витік документів США: про що свідчить те, що тепер буде з контрнаступом ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини