Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронті знову спекотно: що задумав ворог – до чого треба готуватись
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті знову спекотно: що задумав ворог – до чого треба готуватись

ЗСУ відповідають противнику - продовжують ефективно завдавати ударів по тилах супротивника, скупченню бойової техніки, по складах

23 жовтня 2023, 17:05 comments2370
Поділіться публікацією:

Третій тиждень росіяни, незважаючи на великі втрати, штурмують Авдіївку. Жарко також на інших ділянках фронту – у районі тієї ж Мар'їнки, де окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ, у районі Куп'янська, де супротивник зосередив величезні сили та засоби. Сили оборони України піддавлюють ворога на півдні, а також серйозно стурбували агресора, почавши застосовувати американські ракети ATACMS. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" те, що зараз відбувається на фронтах російсько-української війни, а також спрогнозували подальший розвиток подій.

На фронті знову спекотно: що задумав ворог – до чого треба готуватись

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Мета у ворога все та ж – зламати українців морально

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт, полковник Влад Волошин вважає, що Сили оборони України утримають Авдіївку, перемелюючи там чергові угруповання противника.

"На Бахмутському напрямку ми, швидше за все, продовжимо успішні контрнаступні дії. На південному напрямку також є певні успіхи, які можна розвинути. Дуже напружена ситуація на Куп'янському напрямку. Там окупаційні війська після певної тактичної паузи, мабуть, продовжать активні наступальні дії", – прогнозує полковник.

Він не сумнівається, що РФ продовжить також удари ракетами та безпілотниками по критичній (включно з енергетичною) інфраструктурі України. Такі атаки з настанням холодів посиляться, упевнений Влад Волошин. Країна-агресор накопичувала запас тих же ракет, щоб довбати ними по нашій енергосистемі саме в холодну пору.

Намагаючись створити колапс, викликати блекаути. Посилюючи терор проти мирного населення не лише у прикордонних територіях та тих, що розташовані біля лінії зіткнення, але й завдаючи ударів по цивільних об'єктах (кафе, гуртожитках, багатоповерхівках, ринках, терміналах "Нової пошти") у глибині України.

"Мета у ворога все та ж — зламати українців морально, якщо вже не виходить на полі бою", — пояснює експерт.

Будуть, зазначає він, продовжені й інформаційні кампанії РФ – вкидання, маніпуляції тощо. У стилі Україна не зможе більше наступати, вона вже нікому не потрібна, світ втомився від цієї війни, а тут ще й загострення на Близькому Сході.

"Ми, у свою чергу, продовжимо ефективно завдавати ударів по тилах противника, скупчення бойової техніки, по складах, – каже Влад Волошин. — Благо до вже наявних британських ракет Storm Shadow і французьких SCALP тепер додалися ще й американські ATACMS. Це ускладнить логістику супротивника, але не зможе завадити агресору бити по наших об'єктах критичної інфраструктури. Тож Україні важливо зміцнювати ще й ППО/ПРО".

Кремлю важливо чимось задовольнити російського виборця

На думку політолога, партнера міжнародної комунікаційної агенції Good Politics Максима Джигуна, активізація дій противника в районі Авдіївки вказує на те, що росіяни хочуть продемонструвати свою можливість досягати хоч якихось результатів, за понад півтора роки своєї т.зв. "спецоперації". Виходить не дуже.

"Зрозуміло, що, маючи більш потужні за Україну людські ресурси та величезні запаси старої військової техніки (плюс підтримка з боку Ірану, Північної Кореї, а десь і Китаю), Росія має можливість не відсиджуватися в обороні, а й атакувати на певних ділянках фронту", – пояснює політолог.

Він наголошує, що Кремлю важливо чимось задовольнити російського виборця, особливо в ракурсі намічених на березень президентських виборів. Показати, що прогнозована путінська перемога на чергових фейкових виборах підкріплена деякими "досягненнями".

"Зі свого боку, Україна робить власні кроки, які не завжди є дуже помітними, але мають чітку внутрішню військову логіку відрізання окупаційної армії від ланцюжків поставок, на відсунення ворожих баз від лінії зіткнення. Паралельно з цим у величезних кількостях знищуючи військову техніку та живу силу супротивника, вимотуючи російську ППО. Тобто, Україна діє методично, дедалі більше позбавляючи агресора можливості не лише ефективно наступати, а й – ефективно оборонятися", – констатує Максим Джигун.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим закінчиться протистояння демократій та диктатури – хто формуватиме новий світопорядок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини