Головна Новини Суспільство події Чи буде продовження ударів по Кримському мосту – чим відповість Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде продовження ударів по Кримському мосту – чим відповість Росія

На Заході вже заявили, що повторна вдала атака по Кримському мосту стала "принизливим ударом" по Кремлю

18 липня 2023, 11:14 comments5285
Поділіться публікацією:

Увечері 17 липня російських диктатор Путін провів нараду, присвячену відновленню роботи Кримського мосту, який постраждав від підриву. Президент Росії передбачувано поклав відповідальність за підрив, який він називає "терактом", на "київський режим" — і пообіцяв відповідь від Міноборони. Тим часом в Офісі президента України не виключають, що за підривом моста, який, до речі, продовжує функціонувати, може стояти путінський режим. Що можна сказати про ситуацію на другу добу після події? Якими можуть бути наслідки, чи чекати на продовження? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чи буде продовження ударів по Кримському мосту – чим відповість Росія

Кримський міст. Фото: із відкритих джерел

Кримський міст приречений

Керуючий партнер "Національної антикризової групи", економічний та політичний експерт Тарас Загородній упевнений, що Кримський міст добиватимуть.

"Це вже зрозуміло. Росіяни ж хитрувато поступали: спеціально створювали на мосту потік цивільних, знаючи, що українці не зноситимуть міст із потенційно великою кількістю жертв. Зараз загинуло двоє людей, але не десятки чи сотні, як могло бути, – зазначає експерт. – СБУ діє у традиційній манері. Тролить окупантів у стилі "ми не маємо до цього відношення, як і до всього іншого, що відбувається, в тому числі, на території РФ". При цьому деякі сили продовжують атаки з використанням повітряних дронів – власне по Росії, а надводними та підводними – по Кримському мосту та російським військовим кораблям в Севастопольській бухті і не тільки. Нагадаю, що минулого року після однієї з таких атак, щоб підтвердити свою до неї "непричетність", СБУ злила відео з одного із надводних дронів. Мовляв, бійтеся! Але це хіба що – не ми…".

Насправді, це, звичайно, продумана спецоперація, вважає Тарас Загородній, яка, серед іншого, змушує росіян обмежувати потік цивільних через Кримський міст.

"Що відкриває простір для того, щоб бити по ньому вже безпосередньо ракетами, – пояснює експерт. — Він приречений. Його добиватимуть, бо цей міст це, насамперед, військова логістика".

Країна-агресор продовжить масовані удари за допомогою безпілотників та ракет на наші порти

Голова Підкомітету Верховної Ради України (IX скликання) з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи Сергій Магера розмірковує так:

"Відсутність офіційної заяви про взяття відповідальності за підрив Кримського мосту (фактично – диверсії під час війни), можливо, виправдана. Але це не дає чіткого розуміння, що саме спричинило підрив Кримського мосту".

Експерт акцентує, що ця ситуація використовується Росією для атак на інфраструктуру українських портів (що ми бачили під час нічних нальотів на Одеську та Миколаївську області), фактично ставлячи хрест на зерновій угоді.

З огляду на це, зазначає Сергій Магера, до підриву справді можуть бути причетні російські спецслужби.

"Впевнений, що країна-агресор продовжить масовані удари за допомогою безпілотників та ракет на наші порти. Під загрозою і досить уразливі мости через Дніпро, – застерігає нардеп. – Все виглядає так, що РФ намагається закрити всі можливості відновлення зернової угоди".

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові вибухи на Кримському мосту – куди може повернути ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини