Головна Новини Суспільство Війна з Росією Великобританія тисне на Німеччину, щоб та відправила танки в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія тисне на Німеччину, щоб та відправила танки в Україну

Британський міністр оборони Бен Воллес критикує Німеччину та наполягає дозволити відправляти танки до України іншим країнам.

17 січня 2023, 14:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявляє, що Німеччина повинна дати зелене світло та подарувати танки Leopard 2 Україні для боротьби з російською агресією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Великобританія тисне на Німеччину, щоб та відправила танки в Україну

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес. Фото з відкритих джерел

Очільник міністерства оборони Великобританії Бен Воллес під час виступу у Палаті громад заявив, що його країна відправить ескадрон непереможних танків Challenger 2 до України. Західні танки опинились в новому пакеті військової допомоги від Великобританії.

За тиждень до цього Франція оголосила, що відправить свої колісні танки в Україну. Рішення французького президента похвалив Воллес та закликав німецьку владу слідувати за діями своїх союзників.

"Після обговорень з США та нашими європейськими союзниками ми сподіваємося, що приклад, поданий Францією та нами, дозволить тим країнам, які мають танки Leopard, також подарувати їх. Я знаю, що є низка країн, які хочуть зробити те саме — ніхто не збирається цього робити сам", — сказав міністр оборони Великобританії.

Під низкою країн Бен Воллес мав на увазі Польщу, яка запевнила що відправить свої танки в Україну як тільки отримає дозвіл від Німеччини, а також Фінляндія, яка назвала одну умову для постачання танків на український фронт.

"Я б закликав своїх німецьких колег зробити це. Ці танки не є наступальними, коли їх використовують для оборони", – заявив Бен Воллес.

Найближчим часом пройде зустріч українських союзників на американській військовій базі Рамштайн, як зазначають військові експерти, там можуть оголосити про відправку в Україну танків Leopard 2.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова Олафа Шольца, який назвав причини, чому Німеччина не хоче відправляти танки в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що Чехія почала відправляти модернізовані танки Т-72 до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини