Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польща готується передати сучасні танки Leopard 2 до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща готується передати сучасні танки Leopard 2 до України

Польща обговорює питання про постачання Україні танків Leopard 2. Скільки танків надасть Польща, та які темпи поставок можуть бути в Україну.

7 січня 2023, 16:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Польщі розглядає прохання України надіслати їй свої танки Leopard 2. Керівник Польського інституту міжнародних відносин (PISM) Славомір Дембський вважає, що поставки західних танків – лише питання часу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Wall Street Journal.

Польща готується передати сучасні танки Leopard 2 до України

Німецький танк Leopard 2, що знаходиться на озброєнні в Польщі. Фото з відкритих джерел

За даними WS, Польща має понад 240 німецьких танків Leopard 2 у різних модифікаціях, і вони набагато краще броньовані та захищені від протитанкових ракет, ніж машини, які поставили США, Німеччина чи Франція напередодні.

Як повідомив голова PISM Славомір Дембскі, Польща планує позбутися їх усіх, але темпи їхньої передачі залежать від темпів поставок придбаних Польщею танків із Південної Кореї та США.

"Питання не в тому, якщо, а в тому, коли", — сказав Дембскі.

7 січня відбулася зустріч з представниками ЗМІ на 1-й базі транспортної авіації у Варшаві, де прем’єр-міністр Матеуш Моравецький під час спільної конференції з міністром оборони Маріушем Блащаком відповіли на кілька важливих питань щодо постачання зброї для України, включно з питанням про передачу Україні танків Leopard 2.

"Разом з паном президентом ми ведемо переговори, спрямовані на створення ширшої коаліції країн, які могли б передати цю важку сучасну техніку. Це все, що я можу сказати. Переговори ведуться", — сказав Матеуш Моравецький та додав, "я думаю, ми можемо дізнатися більше про це найближчими днями".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну поїхали танки AMX-10RC, БМП Marder та Bradley. Окрім того, яку зброю ще очікує Україна в майбутньому.

Також "Коментарі" писали про те, яку ще зброю просить президент України у Німеччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wsj.com/
comments

Обговорення


Новини