Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден підтвердив. США розглядають надання нової військової техніки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підтвердив. США розглядають надання нової військової техніки для України

Україна очікує остаточного рішення про відправку нової військової техніки від США. Байден підтвердив, що така можливість на розгляді.

5 січня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що розглядає відправку в Україну бойові машини Bradley, про які раніше згадували ЗМІ. Ці автомобілі є кращими ніж попередні надіслані аналоги від США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter старшого репортера Білого дому для Bloomberg News Дженніфер Джейкобс.

Байден підтвердив. США розглядають надання нової військової техніки для України

Бойові машини Bradley. Фото з відкритих джерел

Під час розмови в аеропорту Ковінгтона, штат Кентуккі у Джо Байдена запитали, чи розглядають відправку бойових машин Bradley до України. На що президент США ствердно відповів, проте не повідомив ніяких деталей.

"Так, — відповів Байден журналістам в Кентуккі, коли його запитали, чи є на столі бойові машини Bradley для України, — пише журналістка Дженніфер Джейкобс.

Байден підтвердив. США розглядають надання нової військової техніки для України - фото 2

Раніше ЗМІ повідомляли, що можливість відправки в Україну Bradley існує та додавали, що на підготовку їх до використання та тренування українських екіпажів може піти кілька місяців.

Bradley мають 25-мм гармати та протитанковими ракетами TOW. Ці машини стануть найбільшою підтримкою від США в категорії бронетехніки. Раніше до України з Сполучених Штатів були відправлені бронетранспортери М113 і бойові машини М1117, проте вони мають гірші характеристики ніж Bradley. Колишній аналітик Білого дому з оборонного бюджету Марк Кансіан стверджує, що США мають багато одиниць Bradley.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник ГУР розповів про майбутній контрнаступ ЗСУ та додав, що бойові машини Bradley підвищать боєздатність підрозділів під час воєнних дій.

Також "Коментарі" писали про американського генерала, який розповів, чому Україна переможе у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини