Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон передумав про доставку військової техніки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон передумав про доставку військової техніки для України

Французький президент кілька місяців тому стверджував, що не планує відправляти в Україну літаки та танки, проте Макрон змінив свою думку на початку 2023 року.

5 січня 2023, 12:27 comments8733
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Франція поступово змінює свою політику щодо постачання озброєння для України. Після телефонної розмови з Володимиром Зеленським Еммануель Макрон оголосив, що Франція відправить в Україну свої колісні танки AMX-10RC та бронеавтомобілі Bastion. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Макрон передумав про доставку військової техніки для України

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час телефонної розмови президент Франції запевнив українського президента, що його країна готова й надалі здійснювати військову підтримку та анонсував відправку техніки до України. Таким чином Україна отримає важкий бронеавтомобіль, який часто називають колісним танком AMX-10RC, а також машини багатоцільового призначення ACMAT Bastion. Наразі дата і об’єми постачання військової техніки не визначені. Деталями передачі будуть займатись міністерства оборони обох країн.

"Вперше західні "танки на колесах" підуть до українських збройних сил і підтримуватимуть їх у боротьбі та захисті батьківщини", — сказав Емануель Макрон після телефонної розмови.

Таким чином відбувся переламний момент у французькій військовій політиці. Ще у жовтні Еммануель Макрон повідомляв, що жодні літаки та танки не поїдуть в Україну, проте президент Франції змінив своє рішення про відправку військової техніки.

AMX-10RC — це легка колісна французька розвідувальна машина, що випускалася з 1979 по 1986 роки, яку називають танки на колесах. Такий аспект робить цю техніку мобільнішою ніж гусенична техніка. AMX-10RC оснащена 105-мм танковою гарматою, кулеметом і двома димовими гранатометами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Джо Байден підтвердив розгляд відправки в Україну американських бронемашин Bradley, які мають допомогти в українському наступі на весні.

Також "Коментарі" писали про тривожне відкриття української розвідки. В іранських безпілотниках знайшли деталі західних компаній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини