Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тривожне відкриття. Розвідка розповіла, що знайшла в збитому іранському дроні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривожне відкриття. Розвідка розповіла, що знайшла в збитому іранському дроні

Українська розвідка проаналізувала вміст іранського дрону та зробила тривожне відкриття.

5 січня 2023, 11:39 comments18978
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американське видання CNN отримало інформацію про аналіз української розвідки про збитий іранський безпілотник. Виявилось, що 52 компоненти БПЛА були виготовлені західними компаніями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Тривожне відкриття. Розвідка розповіла, що знайшла в збитому іранському дроні

Іранський дрон, який в Росії називають "Герань-2". Фото з відкритих джерел

Українська розвідка дала оцінку збитому восени іранському дрону. Виявилось, що зброя, яка атакує Україну та її мирне населення містить компоненти західних компаній. Таким чином Україна та її союзники зіткнулись з масштабною проблемою виробництва іранських дронів.

Як запевняє CNN з проаналізованого іранського дрона-камікадзе Shahed-136 було вилучено 52 компоненти західного зразка, 40 з яких були створені 13 різними американськими компаніями. 12 компонентів виготовили в Китаї, Тайвані, Японії, Швейцарії та Канаді.

"Чому контрабандисти люблять діаманти? Тому що вони маленькі, легкі і коштують купу грошей. І, на жаль, комп’ютерні чіпи мають схожі властивості", — описує проблему колишній чиновник Пентагону Грегорі Аллен.

Для уникнення подібних ситуацій Білий дім створив робочу групу, яка має дослідити питання, як західні технології потрапляють до Ірану, який їх використовує для створення зброї. Раніше журналісти дослідили поставки західної техніки до Росії та навіть оприлюднили список компаній, які цим можуть займатись.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Байден підтвердив про розгляд відправлення нової техніки для України, яку планують використати в майбутньому наступі.

Також "Коментарі" писали про історичного "союзника" Росії, який планує завдати удару по її території.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини