Головна Новини Суспільство Війна з Росією Впала ще одна стіна. Німеччина зробила поворот у політиці щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Впала ще одна стіна. Німеччина зробила поворот у політиці щодо України

Німеччина відправить Україні бойові машини піхоти Marder. Раніше Шольц заявляв, що його країна передасть цю техніку в України тільки зі своїми союзниками.

6 січня 2023, 11:05 comments4563
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після телефонної розмови канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента США Джо Байдена, обидва лідери заявили, що готові постачати Україні нову військову техніку. З США будуть відправлені бойові машини піхоти Bradley, а з Німеччини — БМП Marder. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Впала ще одна стіна. Німеччина зробила поворот у політиці щодо України

Німеччина передасть Україні БМП Marder. Фото з відкритих джерел

США нададуть БМП Bradley в рамках найбільшого пакета допомоги на суму 2,85 млрд доларів. Відомо, що до України поїде 50 одиниць бойової машини піхоти Bradley. Саме ця зброя за словами керівника ГУР може допомогти в майбутньому наступі ЗСУ.

Німеччина запевняла, що в передачі Україні танків діятиме спільно з партнерами. 4 січня президент Франції після телефонної розмови з Зеленським оголосив, що в Україну поїдуть колісні танки AMX-10RC. Такий крок Макрона викликав критику в бік Шольца, який не зробив рішучих дій для постачання зброї до України. Проте, вже наступного дня Шольц повідомив, що БМП Marder будуть доставлені в Україну.

"Президент Байден і канцлер Шольц висловили рішучість продовжувати надавати необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну допомогу Україні стільки, скільки буде потрібно. З цією метою Сполучені Штати мають намір надати Україні бойові машини Bradley, а Німеччина — бойові машини піхоти Marder", – йдеться в офіційному повідомленні від Берліна.

Таким чином впала ще одна стіна, яка не дозволяла європейцям передавати Україні західні БМП, наступний крок — це танки Abrams.

Окрім того, Німеччина погодилась разом з США передати додаткову систему проти повітряної оборони Patriot до України. Президент України подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за відправку системи Patriot.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що маловідома німецька військова техніка збиває іранські дрони над Україною.

Також "Коментарі" писали про тривожне відкриття від української розвідки, яка дослідила збитий іранський безпілотник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини