Головна Новини Суспільство Війна з Росією Маловідома зброя, що збиває іранські дрони над Києвом
commentss НОВИНИ Всі новини

Маловідома зброя, що збиває іранські дрони над Києвом

Росія продовжує масові атаки ракетами та дронами, проте українські сили вдало відбивають більшість з них. У цьому допомагає маловідома німецька зброя.

5 січня 2023, 18:33 comments2931
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські сили збили понад 80 іранських безпілотників у новорічну ніч, а з вересня їх було ліквідовано понад 500. Росія досі використовує дрони для обстрілу Києва, але Україна знайшла спосіб захиститися. Це – маловідома зброя, яка ефективно захищає від дронів випущених Кремлем. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Politico.

Маловідома зброя, що збиває іранські дрони над Києвом

Шольц на фоні артилерійської установки Gepard. Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україні вдалось знищити 80 безпілотників, які Росія несподівано випустила в період новорічних святкувань. Але як це вдалось?

Politico стверджує з посиланням на українських чиновників, що в цьому допомогли німецькі системи Gepard, яка стріляє з двох 35 мм гармат. У 2022 році Німеччина відправила на захист України 30 таких зенітних самохідних установок, а цього року оголосила про відправку ще семи одиниць.

"Ця зброя, яка встановлена ​​на гусеничному транспортному засобі, забезпечує Україну мобільною системою протиповітряної оборони, яка відіграла ключову роль у знищенні російських безпілотників і ракет", — пише Politico.

Офіційно з вересня Україна змогла знищити 540 іранських дронів-камікадзе, що доводить ефективність системи Gepard. Проте є проблема, адже більшість 35 мм патронів виготовляються у Швейцарії, яка своєю чергою заборонила Німеччині реекспортувати ці патрони в Україну, посилаючись на свій нейтральний статус.

"У жовтні міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт звернулася до уряду Швейцарії з проханням надіслати Україні 12 400 патронів швейцарського виробництва, але запит було відхилено", — зазначає Politico.

В кінці 2022 року німецький виробник Rheinmetall заявив, що відкриває нову лінію для 35-мм боєприпасів, проте вони можуть бути доставлені в Україну тільки в кінці 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон, який погодився постачати танки в Україну, своїми діями тисне на Олафа Шольца.

Також "Коментарі" писали про те, що Байден підтвердив, що у нього розглядають рішення про відправку Bradley в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини