Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рішення Макрона тисне на Шольца. Це може змінити військову ситуацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення Макрона тисне на Шольца. Це може змінити військову ситуацію в Україні

Франція погодилась відправити в Україну колісні танки AMX-10RC та бронеавтомобілі Bastion та знищила аргумент Олафа Шольца, який говорив, що Німеччина сама не буде відправляти зразки західної техніки до України.

5 січня 2023, 16:49
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон після розмови з президентом України Володимиром Зеленським заявив про відправку західних легких колісних танків до України. Таким чином французький лідер зрушив неофіційну заборону по відправці танків західного зразка в Україну, що призвело до тиску на канцлера Німеччини Олафа Шольца. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Tagesschau.

Рішення Макрона тисне на Шольца. Це може змінити військову ситуацію в Україні

Еммануель Макрон та Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Видання стверджує, що найважливіший партнер Німеччини в ЄС хоче оснастити Україну легкими бойовими танками, і це має дати нові аргументи для дискусії про постачання зброї від Німеччини. Рішення Макрона прокоментувало кілька німецьких політиків.

"Макрон бере на себе політичне лідерство", — написав у Twitter голова фракції ЄС у Бундестазі Йоганн Вадефуль.

На думку Вадевульфа через такий крок Макрона канцлер Шольц втратив аргументи проти постачання для України БМП Marder, які політична верхівка німеччини затримує.

"Добре, що Еммануель Макрон доставляє танки в Україну. Погано, що канцлер все ще це блокує", — заявив депутат опозиційний депутат Томас Зільберхорн.

Tagesschau нагадує, що Олаф Шольц місяцями блокує постачання для України західних танків та бронетранспортерів наводячи аргумент, що Німеччина не хоче діяти наодинці.

"Президент Франції може похитнути цей аргумент. Навіть якщо AMX-10 RC є легким танком, який не можна порівняти з німецьким Leopard 2, цей крок може мати важливі наслідки для дискусії в Німеччині. Французька модель має 105-мм гармату, як і Leopard 1", — пишуть в Tagesschau.

Окрім рішення Макрона, США також вклинились в дискусію, адже Байден повідомив, що рішення про поставку сучасних бойових машин піхоти Bradley у нього на столі.

Раніше портал "Коментарі" про рішення Макрона, який змінив свою думку про постачання зброї в Україну.

Також "Коментарі" повідомляли слова керівника розвідки України Кирила Буданова про єдину проблему у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини