Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц нарешті погодився відправити зброю для України. Чого ще просить Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц нарешті погодився відправити зброю для України. Чого ще просить Зеленський

Після кількох місяців безславного опору, Олаф Шольц погодився передати Україні БМП Marder. Дізнайтесь, що вже надіслано з Німеччини і яку зброю ще хоче Україна?

6 січня 2023, 14:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Олаф Шольц твердо переконував, що Німеччина не зробить перший крок у постачанні західної техніки в Україну. Шольц чекав спільних заяв від союзників. Першим погодився на відправку колісних танків Еммануель Макрон, а наступного дня до нього приєднались Байден та Шольц, які заявили про постачання БМП. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Bild.

Шольц нарешті погодився відправити зброю для України. Чого ще просить Зеленський

Німецький танк Leopard 2. Фото з відкритих джерел

Німецький канцлер кілька разів аргументував, що його країна не буде відправляти західні танки в Україну. Зруйнував такий аргумент французький президент, який змінив свою політику після телефонної розмови з Зеленським. Макрон оголосив  про відправку колісних танків AMX-10RC та бронеавтомобілей Bastion.

Таким чином президент Франції знищив аргумент Шольца, який зазнав публічної критики. Далі впала німецька стіна - канцлер оголосив про відправку Україні БМП Marder та ППО Patriot. За що отримав подяку Зеленського. Проте, що вже встигла відправити Німеччина в Україну?

Німеччина відправила:

  • Gepard — зенітна самохідна артилерійська установка, яка добре себе зарекомендувала у збиті іранських безпілотників та російських ракет.
  • Panzerhaubitze 2000 — 155-мм самохідна гаубиця, яка має високу скорострільність. У серійному режимі може вистрілити три снаряди за дев’ять секунд, десять снарядів за 56 секунд.

Також Німеччина оголосила, що відправить БМП Marder, США — БМП Bradley, а Франція — колісні танки AMX-10RC та бронеавтомобілей Bastion. Попри таку значну військову допомогу Україна просить у Німеччини танки Leopard 2, який є найпотужнішим танком країни. Такі вимоги з боку України можуть повалити ще одну стіну.

"Я хотів би, як головна країна-виробник Leopard 2, розпочати європейську ініціативу щодо доставки Leopard 2", – сказав німецький політик Антон Хофрайтер.

Також на рішення Шольца відреагував і Голова Комітету з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн

"Це велике полегшення, що Федеральний уряд і особливо Федеральний канцлер нарешті відкривають шлях для поставок танків в Україну. Це рішення приходить дуже пізно, але не надто пізно", — вважає Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ключовий момент, коли Україна звільниться від російської агресії.

Також "Коментарі" публікували фото політиків в юності, від Макрона і Шольца до Байдена та Ердогана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини