Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає непереможні танки Challenger 2. На що здатна ця зброя
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає непереможні танки Challenger 2. На що здатна ця зброя

Британські танки брали участь в багатьох боях і ще ніколи не зазнавали знищення.

17 січня 2023, 11:25 comments1496
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британський уряд офіційно оголосив, що передасть Україні ескадрон танків Challenger 2, тобто 14 одиниць військової техніки. Можливо це не вражаюча цифра, проте ці танки відкривають можливість отримати Україні інші танки — Leopard 2. Але які саме мають характеристики британські танки Challenger 2.

Україна отримає непереможні танки Challenger 2. На що здатна ця зброя

Танк Challenger 2. Фото з відкритих джерел

Challenger 2- це базовий танк армії Великобританії, який брав участь у реальних боях під час операції в Іраку, Косово чи Боснії та Герцоговині. Цікаво, що Challenger 2 ніколи не був знищений ворогом. Єдиний раз, коли цей танк вдалось знищити стався в результаті випадкового вогню з такого ж самого танку Challenger 2.

Розробники танку зосередились на двох особливостях. Перша — це потужний захист світового рівня Dorchester 2. Друга — унікальна для НАТО 120-мм гармата L30A1. Такі особливості танку роблять його повільнішим, проте це компенсується наступальними можливостями.

Танком керує екіпаж з 4 осіб. Командир відповідає за тактику на полі бою та керує іншим екіпажем. Інший військовий відповідає за заряджання гармат та кулеметів. Третім в команді є стрілець, який ідентифікує цілі. Останнім на борту танка є водій.

Сам танк має вагу в 62 тони, проте з різними додатковими компонентами вага може сягати 75 тонн. Challenger 2 може перевозити 50 снарядів та має гармату калібру 7,62 та кулемет. Максимальна швидкість британського танка 59 км/год, а в польових умовах близько 40.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Великобританія офіційно повідомила про новий пакет військової допомоги для України, в який увійшли танки Challenger 2.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке показало, громадяни яких країн підтримують постачання зброї в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини