Головна Новини Суспільство Війна з Росією Громадяни яких країн підтримують поставки зброї в Україну. Результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадяни яких країн підтримують поставки зброї в Україну. Результати опитування

Згідно з опитуванням найбільше бажання відправити зброю до України виявились у громадян Нідерландів. Хто висловлює найменшу підтримку.

15 січня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Згідно з опитуванням жителів країн ЄС, нідерландці є найбільшими прихильниками постачання зброї для України, тоді як в Німеччині, Італії та Греції таких людей виявилось набагато менше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження IBRIS, яке опублікувало видання Onet.

Громадяни яких країн підтримують поставки зброї в Україну. Результати опитування

Які країни підтримують відправку зброї до України. Фото з відкритих джерел

Дослідницький інститут IBRIS провів опитування у дев’яти країнах ЄС, в яких загальне населення складає 3\4 від усіх громадян Європейського Союзу – Австрія, Греція, Італія, Іспанія, Польща, Португалія, Німеччина, Нідерланди та Франція. Усі ці країни тою чи іншою мірою постачають військову техніку для України.

Згідно з опитуванням найбільше бажання відправити зброю до України висловили жителі Нідерландів – 81,2%. Друге місце опинилось за австрійцями – 79,7%, а третє за Португалією – 74%.

Менше половини опитаних висловили своє бажання постачати зброю в Україну у Німеччині, Італії та Греції. При чому в двох останніх країнах більшість жителів проголосували проти озброєння для України, ніж його відправку. Повний список з дев’яти країн в яких проводилось опитування про постачання зброї для України можна переглянути нижче:

  • Нідерланди — 81,2%
  • Австрія — 79,7%
  • Португалія – 74%
  • Франція – 64,6%
  • Польща – 64,3%
  • Іспанія – 61,2%
  • Німеччина – 48,1%
  • Італія – 45%
  • Греція – 38,4%

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова канцлера Німеччини Олафа Шольца про три позиції, які він хоче дотримуватись у війні України проти Росії. Саме на ці ідеї спирається німецький політик, коли говорить, чому не хоче відправляти танки в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що Чехія почала відправляти в Україну модернізовані танки Т-72, які виділили Нідерланди, США та неназвана країна з Африки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини