Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чехія почала відправляти в Україну модернізовані танки Т-72
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія почала відправляти в Україну модернізовані танки Т-72

Танки, які були виділенні США та Нідерландами пройшли модернізацію та відправлятимуться до України.

13 січня 2023, 16:10 comments1077
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку листопада США та Нідерланди домовились відправити на модернізацію 90 танків Т-72 для України. Покращення погодилась зробити Чехія на заводі  Excalibur Army. Тепер ці танки та ще 30 додаткових поступово будуть потрапляти до ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Defense Express.

Чехія почала відправляти в Україну модернізовані танки Т-72

Чехія почала передавати Україні модернізовані танки Т-72. Фото з відкритих джерел

Союзники України почали шукати радянські танки, які можна буде покращити та відправити на війну. Таким чином США та Нідерланди погодились відправити на модернізацію 90 танків. Ще 30 танків надійшло з Африки, проте яка країна пожертвувала 30 одиниць військової техніки поки невідомо. Усі танки проходять модернізацію в Чехії, а на одному з них залишив підпис прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала. Модернізовані танки отримали покращення у своїй потужності, а також оновлених системах зв’язку, захисту та оснащені тепловізором.

Танки від українських союзників будуть постачатись до України впродовж 2023 року. Як запевняють в компанії Excalibur Army на покращення одного танка Т-72 йде 66 робочих днів, проте компанія одночасно займається модернізацією кількох одиниць військової техніки. Як запевняє Defense Express, ймовірно це будуть останні танки радянського виробництва для ЗСУ, адже тепер всі очікують від Німеччини та інших країн сучасних танків для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії самознищився танк Т-72. Це сталося під час ремонтних робіт в Бєлгородській області.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна відмовилась від американської військової техніки, а саме від БТР Stryker. Переговори про покупку бронетранспортерів зі знижкою у 60% тривали з 2015 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини