Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна відмовилась від американської військової техніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відмовилась від американської військової техніки

Україна мала змогу отримати сучасні БТР Stryker від США у 2017 році, проте відмовилась від військової техніки, яку пропонували зі знижкою.

13 січня 2023, 15:39 comments115098
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ще до початку повномасштабного вторгнення Україна могла отримати сучасні американські бронетранспортні машини Stryker. Окрім того, США пропонували знижку на свою техніку для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Ukrmilitary.

Україна відмовилась від американської військової техніки

Американський БТР Stryker. Фото з відкритих джерел

Під час довгих перемовин, які тривали з 2015 по 2017 рік Україна прийняла рішення не купувати в США близько 100 одиниць БТРів Stryker. Про відмову повідомив Ділан Малясов з The Defence Blog. Як зазначено в його повідомленні, що активні переговори велися про продаж БТР Stryker у двох модифікаціях: M1126 та M1133.

Американці пропонували Україні купити бронетранспортери в рамках програми Foreign Military Sales, це означало, що українські військові могли отримати БТР Stryker зі знижкою у 60%. Україна мала оплатити решту суму, а також трансфер військової техніки. Цікаво, що зараз Пентагон розглядає можливість відправити Stryker в Україну для боротьби з російською агресією.

Бойові машини Stryker є одними з головних озброєнь для бригадних груп в американські армії. Ця техніка призначена для транспортування піхоти на поле бою, вогневої підтримки, а також для допомоги у забезпечені бойових дій військових підрозділів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бєлгородській області Росії самознищився танк Т-72 під час ремонту. Відомо, що танк загорівся від чого здетонував снаряд і знищив російську бойову техніку. В наслідок пожежі зазнали ушкоджень ще два танки, що стояли поруч.

Також "Коментарі" писали про те, коли в Україну приїдуть французькі колісні танки, які анонсував Еммануель Макрон після телефонної розмови з Володимиром Зеленським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Істина

15 січня 2023, 21:35

Палаючі пердаки зебілів, гарне видовище. Яке лиш ще раз підкреслює, що їхній розвиток,як жарти 95 кварталу- нижче плінтуса. І жовта статейка вчасно вкинута, зебіли схавали і метають лайном. Які докази? Чому так вийшло?А навіщо...Порох зрадник і т.д адже тоді армію підіймав карлик клован з 95 кварталом. Вже вийшло, що це зєля Нептун розробив та випустив. І подібного можна писати довго, про Чонгар взагалі мовчу...

Іван

15 січня 2023, 19:26

Чергова порція лайна проти Порошенка. Трамп виділяв допомогу????

Арестович

15 січня 2023, 12:29

Тю, у 2021 безпосередньо перед війною навіть не захотіли окопи рити. Шашлики-машлики.

Олекса

15 січня 2023, 08:42

Як мені подобаються коменти дибілоїдів навіть не стараючихся розібратся чому так вийшло.... А автор статті маніпулятор , я б за такі статті звільняв з чорною міткою на лобі.

Валентин

14 січня 2023, 21:29

Напевно петро п'ятий хотів "відкат" від такої угоди, як і у всьому. Та американці не погодились. То і залишив українську армію без броні. А тим часом друга мертвечука трубою обдарував і преміював телеканалами.

Марта

14 січня 2023, 16:34

Шкода, що так вийшло( Хоч українська армія покращилась з 2014, але ця техніка не була б зайва.

Стас

14 січня 2023, 10:42

Сука Порох все робив щоб розвалити Україну та армію іспонсорував ОПЗЖ і свого кума Медведчука, щоб здати Україну Путіну в обмін за політичний притулок в Рашці і кондфабрику в Липецьку. Зрадник Уараїни

Микола

14 січня 2023, 09:05

Відкат не можна було отримати, а ось з Чехії Пашинський наварив, і ніхто тепер не вспоминає, а нам кричать Петруха армію укріпив, ну-ну, тайне стає явним, а скільки ще ми не знаєм.

Вячеслав

13 січня 2023, 19:37

Спасибо Порошенко


Новини