Головна Новини Суспільство Війна з Росією Офіційно підтверджено. Великобританія передасть Україні ескадрон танків
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційно підтверджено. Великобританія передасть Україні ескадрон танків

У рамках нового військового пакету уряд Британії виділить Україні ескадрон танків Challenger 2.

16 січня 2023, 19:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Великобританії погодив пакет військової допомоги Силам оборони України. Серед різної військової техніки також присутні західні сучасні танки Challenger 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Міністерства оборони Великобританії.

Офіційно підтверджено. Великобританія передасть Україні ескадрон танків

Британський танк Challenger 2. Фото з відкритих джерел

Під час виступу у Палаті громад міністр оборони Великобританії Бен Воллес анонсував новий пакет військової допомоги для України. Серед виділеної техніки присутні артилерійські установки АС-90, бронетранспортери FV432 Bulldog, дрони, артилерійські снаряди та ракетні комплекси Starstreak.

Також у пакет допомоги від британців потрапив ескадрон танків Challenger 2, про які чиновники з Великобританії повідомляли раніше. Ескадрон танків складається з 12-15 одиниць військової техніки.

"Рішення Великої Британії відправити танки Challenger 2 в Україну є вивіреною відповіддю на зростаючу агресію та невибіркові бомбардування Росії", — пише The Guardian з посиланням на слова Воллеса.

Міністр оборони Великобританії також запевнив, що його країна продовжить підтримувати Україну, доки Російська Федерація на чолі з Путіним не зазнає поразки

"Сьогоднішній пакет допоможе прискорити завершення путінської окупації та всієї її жорстокості та гарантувати, що у 2023 році та надалі, якщо це буде необхідно, Україна збереже свою динаміку за підтримки міжнародної спільноти, яка, як ніколи, налаштована на те, що незаконне та неспровоковане вторгнення Путіна зазнає краху", — сказав Бен Воллес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв реакцію Кремля на передачу танків Challenger 2 до України.

Також "Коментарі" писали про те, громадяни, яких країн підтримують постачання зброї в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини