Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фінляндія висловила готовність передати сучасні танки для України. Є одна умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія висловила готовність передати сучасні танки для України. Є одна умова

У Новому році кілька країн оголосили про відправку Україні західної військової техніки. Фінляндія також повідомила про те, що готова відправити сучасні танки Leopard 2 воювати проти Росії, проте назвала одну умову.

7 січня 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після оголошень Франції, США та Німеччини про передачу Україні сучасних бойових машин усе більше країн схиляються надати і західні танки. Голова Комітету з питань оборони Фінляндії Антті Хаккянен заявив, що його країна готова передати Україні бойові танки Leopard 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на фінське видання MTV Uutis.

Фінляндія висловила готовність передати сучасні танки для України. Є одна умова

Голова Комітету з питань оборони Фінляндії говорить про Leopard 2 для України. Фото з відкритих джерел

Після оголошення Еммануелем Макроном про передачу Україні західних колісних танків, до його дій приєднались президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц, які повідомили про передачу БМП M2 Bradley та Marder відповідно. Інші союзники України такий крок розцінили, як можливість для відправки і сучасних танків західного зразка.

Першими про таку можливість заговорили опозиційні сили в Німеччині, які вважають дії Шольца повільними у питаннях постачання зброї для України. Польща також оголосила, що питання відправки Leopard 2 до України вирішується, а тепер висловилась Фінляндія.

"Якщо Європа почне давати танки Україні, Фінляндія повинна бути залучена. Звичайно, з нашим невеликим внеском, тому що наша власна обороноздатність завжди є пріоритетом для нас як прикордонної країни з Росією", — каже голова Комітету з питань оборони Фінляндії Антті Хаккянен.

Таким чином, якщо один з союзників України оголосить про відправку Leopard 2, Фінляндія також може це зробити. Хаккянен зазначає, що інші європейські країни мають більше військових можливостей ніж Фінляндія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про небезпечний план російських військ, які розглядають можливість підірвати дамбу в місті Сватове.

Також "Коментарі" писали про естонську розвідку, яка оголосила про можливу дату другої хвилі мобілізації в Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини