Головна Новини Суспільство Війна з Росією Естонська розвідка про плани Росії. Відома ключова дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонська розвідка про плани Росії. Відома ключова дата

Розвідка Естонії вважає, що Путін запланував другий етап мобілізація для залучення більшої кількості військових у війну з Україною. Відома дата оголошення наступної хвилі призову в Росії

7 січня 2023, 17:00 comments10781
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Путін планує змінити несприятливу ситуацію на фронті, таким чином Кремль хоче перейти в атаку на українські війська. Для таких дій російський диктатор збирається оголосити про другу хвилю мобілізації. Про її можливу дату повідомила розвідка Естонії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційний ресурс Естонії ERR.

Естонська розвідка про плани Росії. Відома ключова дата

Керівник розвідки Естонії Марго Гросберг. Фото з відкритих джерел

На прес-конференції глава естонської розвідки Марго Гросберг заявив, що Росія готова оголосити другу хвилю мобілізації після Різдва. За його словами така оцінка розвідки Естонії зроблена на аналізу інформації з російських регіонів, яка свідчить про підготовку до нового призову. Гросберг наводить приклад Краснодарського краю, де був виданий указ про надрукування 5 тис. повісток.

"Після Різдва ми можемо очікувати нову хвилю мобілізацій", — сказав Гросберг, додавши, що дата буде визначена найближчим часом.

Гросберг заявив, що хоч мова і йде про другу хвилю мобілізації, проте насправді і перша не була завершена. За словами глави естонської розвідки мобілізація в Росії зупинилась лише в тих регіонах, які виконали квоти Міністерства оборони Російської Федерації.

На думку Марго Гросберга та враховуючи першу хвилю російської мобілізації, то на навчання нових мобілізованих піде 2-3 місяці, отже новобранці опиняться на фронті в кінці березня, на початку квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща планує передати сучасні західні танки Leopard 2 для України.

Також "Коментарі" писали про ключовий момент, який звільнить Україну від російської агресії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини