Головна Новини Суспільство події Чим запам'ятався тиждень – як те, що відбулося, вплине на майбутнє в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим запам'ятався тиждень – як те, що відбулося, вплине на майбутнє в Україні

Тиждень, що минає, запам'ятався цілим спектром ключових подій, які можуть мати вплив на війну в Україні

9 квітня 2023, 13:27 comments2942
Поділіться публікацією:

Перший повноцінний тиждень квітня завершується, за словами президента України Володимира Зеленського, з добрими результатами для нашої країни – у зброї, підтримці, розширенні зв'язків. Розширюється і НАТО, що також тішить. Як і інформаційний шум навколо майбутнього українського контрнаступу, що точно не додає спокою російським агресорам. Як і вкрай важливий візит українського президента до Польщі. Експерти вже традиційно аналізують для видання "Коментарі" інші важливі події тижня (з 3 по 9 квітня), а також їхній ймовірний вплив на наше майбутнє.

Чим запам'ятався тиждень – як те, що відбулося, вплине на майбутнє в Україні

Підсумки тижня для України. Фото з відкритих джерел

Є три важливі елементи тижня, що минає

Народний депутат України IX скликання від партії "Голос", перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк відзначив три важливі моменти минулого тижня.

"Серед таких – розслідування нашої Тимчасової слідчої комісії зі зловживань на продажі конфіскованих російських та білоруських активів. Дуже серйозна тема, ми зазнаємо великих втрат. Слід терміново змінювати підходи. А саме – ліквідувати АРМУ (Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів) чи хоча б переказувати всі відповідні операції на "ПроЗорро". Крім того, важливе ухвалення нашим парламентським комітетом закону про перезавантаження митниці. Сподіваємось на швидке рішення у залі засідань Ради. Це дозволить принести до бюджету сотні мільярдів від нормальної роботи митниці", – пояснює Ярослав Железняк.

Він також звернув увагу на питання "зернової кризи", що актуалізувалося під візит до Польщі президента України – протестів місцевих фермерів через те, що дешевша українська аграрна продукція заполонила польський ринок.

"Щодо зерна та Польщі – сподіваємось, це не матиме як економічних, так і (головне!) дипломатичних наслідків", – зазначає нардеп.

"Зливи" нібито з Пентагону щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ опинилися в центрі уваги тижня, що минає

Політичний експерт Богдан Мірошников вважає, що однією з топ-тем тижня, що минає, явно стали "зливи" нібито з Пентагону щодо майбутнього контрнаступу ЗСУ, а також низки інших конфліктних зон, у тому числі — Близького Сходу, взаємин з Китаєм і так далі.

"Є два підходи до цього. Перший – ми маємо справу з явним російським фейком. Другий – це цілеспрямована інформаційно-психологічна операція (ІПСО) України та Заходу з метою заплутати супротивника. Слід розуміти, що будь-які плани, особливо щодо загальновійськових операцій, якою є планований широкомасштабний наступ ЗСУ, мають певний рівень допуску. І коло осіб, які мають такий допуск, невелике. І вирахувати винного в "зливі" можна. А покарання за таке – серйозна кримінальна стаття. Хрест не просто на подальшій кар'єрі, а й, можливо, на вільному житті взагалі", – пояснює експерт.

Він звертає увагу, що цього тижня президент Зеленський створив 19 нових військових адміністрацій. Причому переважно на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

"І це, як і новина, що вийшла того ж дня (7 квітня) про "злив" щодо того, як ЗСУ готуються до контрнаступу, може бути частиною певної ІПСО. Нехай противник заплутується, ворожить, нервує, намагаючись зрозуміти, куди ж ми завдамо основного удару. А може, удари? Чи буде це у Запорізькій області (а якщо буде – то де) чи десь ще? І чим більше ворог метатиметься у сумнівах, тим краще для нас, – упевнений Богдан Мірошников. – У разі ж, якщо ми маємо справу з черговим російським фейком з метою дискредитації нашого військово-політичного керівництва та союзників, він навряд чи вплине на обсяг допомоги, яка нам надається. Але лише час покаже – що стоїть за появою "зливів" насправді".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у що виллється візит лідерів ЄС до Китаю – якими можуть бути наслідки для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини