Головна Новини Суспільство Війна з Росією З чим пов'язана поява Путіна в Криму та Маріуполі – що хотів показати Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

З чим пов'язана поява Путіна в Криму та Маріуполі – що хотів показати Кремль

Додати російським загарбникам упевненості, що Крим і Маріуполь залишаться під окупацією, такими «щуровими набігами» Путіну не вдасться

19 березня 2023, 13:15 comments2800
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін, ордер на арешт якого видав Міжнародний кримінальний суд (МКС), відвідав 18 березня окупований росіянами Крим і зруйнований ними Маріуполь, який "відновлюється". Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорять ці візити.

З чим пов'язана поява Путіна в Криму та Маріуполі – що хотів показати Кремль

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путінське турне – жалюгідна спроба показати нібито дієздатного лідера країни-агресора

Народний депутат Верховної Ради України ІХ скликання, уродженець Маріуполя, екс-директор з регіонального розвитку ПрАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" Сергій Магера міркує так:

"Все це путінське турне – жалюгідна спроба показати нібито дієздатного лідера країни-агресора. Якщо говорити про Крим, то відкривати до 9-ї річниці анексії якусь школу мистецтв без спілкування з місцевими жителями – це явний піар-прокол. Ну, а маріупольський рейд – взагалі ні про що. Вночі, як щур, Путін (якщо це був він) переміщався містом, зруйнованим самими ж росіянами. Від багатьох красивих будівель залишилися хіба що фундаменти. Впевнений, Путіну не покажуть фото з розряду – Маріуполь "до" та "після" кошмарного "визволення". Та й самому Путіну навряд чи цікаво, яким прекрасним містом, яке розвивалося, скільки було не тільки будинків, а й доль зруйнувано його вторгненням. Скільки людей загинуло, скільки було покалічено, насильно вивезено до країни-агресора! У тому числі дітей (Маріуполь один із перших зазнав таких "евакуцій", "порятувань"), за що Міжнародний кримінальний суд уже видав ордер на арешт Путіна".

На думку нардепа, якщо Путін, справді, був у цьому місті, що користується стражданням, користь від цього – нуль.

"Додати його загарбникам впевненості, що Маріуполь залишиться під російською окупацією, такими "щуровими набігами" не вдасться. Натомість я впевнений, – зазначає Сергій Магера, – що ЗСУ вдасться повернути Маріуполь під контроль України – і ми спільними зусиллями відродимо його, зробивши ще кращим, ніж раніше. І не забувши все жахіття, яке йому довелося пережити".

У Кремлі вирішили знову показати живого Путіна, який начебто все контролює, та ще й нібито відвідує нові анексовані території

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко впевнений, що не варто шукати якогось особливого політичного значення у путінських візитах до Криму та Маріуполя.

"Це суто пропагандистська акція, – пояснює експерт. — Треба ж було якось відзначити річницю анексії Криму. У Кремлі вирішили знову показати живого Путіна, який начебто все контролює, та ще й нібито відвідує нові анексовані території. А то навіть у Росії почали запитувати: як же так, Зеленський регулярно їздить і в прифронтові регіони, і навіть на передову, а Путін жодного разу не відвідав регіони, захоплені російською армією? Треба було виправити цей пропагандистський недолік, а заразом показати (у випадку з Маріуполем), що Росія нібито відновлює місто, яке сама й зруйнувала".

Саме для цього, зазначає Володимир Фесенко, і зганьбили сюжет про поїздку Путіна до Маріуполя.

У зв'язку з цим, продовжує експерт, виникає вже традиційне питання: а чи Путін був там? Чи не виступив (не вперше) у цій ролі "двійник"?

Загалом, резюмує політолог, йдеться про чергову пропагандистську виставу для легковірного російського "піпла".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ордер на арешт Путіна та інше: що було в центрі уваги минулого тижня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини