Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Витік" документів про контрнаступ ЗСУ: хто і що за цим стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

"Витік" документів про контрнаступ ЗСУ: хто і що за цим стоїть

Якби це були реально цінні відомості, що стали здобиччю російської розвідки, їх у публічний простір не вкинули б, щоб не дискредитувати свої джерела

8 квітня 2023, 14:57 comments3550
Поділіться публікацією:

Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США щодо підготовки наступу України. Крім того, в мережу "злили" нові секретні документи про Україну, Китай та Близький Схід. Вже з'явилася реакція з боку Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, а також аналіз російської реакції від американських аналітиків. Про що говорять ці "сливи", загальний галас навколо них, а також реакція сторін? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

"Витік" документів про контрнаступ ЗСУ: хто і що за цим стоїть

Війна України. Фото: з відкритих джерел

Ідуть та готуються нові інформаційно-психологічні операції (ІПСО) напередодні українського наступу

Директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications, офіцер Першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна, політтехнолог Тарас Березовець припускає, що ці "зливи", можливо, є результатом діяльності західних спецслужб.

"Не можна виключати, що їх було навмисно підкинуто росіянам з метою посилити паніку у військових та експертних колах РФ. І цього результату досягнуто. Нічого секретного у цих документах немає. Зрозуміло, що російська сторона щось там сфальшувала перш, ніж оприлюднити. Але, якби це були реально цінні відомості, які стали здобиччю російської розвідки, їх у публічний простір не вкинули б, щоб не дискредитувати свої джерела", – пояснює експерт.

На його думку, очевидно, що йдуть і готуються нові інформаційно-психологічні операції (ІПСО) напередодні українського наступу, який розпочнеться, як просохне земля.

"Скоріш за все, це буде перша половина травня, – каже Тарас Березовець. — І про те, що в нас буде на той момент за зброя, куди вона зможе діставати, противник дізнається саме тоді. Тому що передувати власне наступу будуть масовані ракетні удари по ворожих позиціях і на фронті, і в тилу".

Складається враження, що всі ці "зливи" – грандіозний фейк

Політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов міркує так:

"Що стосується так званих "зливів", то складається враження, що це грандіозний фейк. Ну, я не побачив у першій частині нічого секретного з підтвердженням. Постачання, терміни, що конкретно і коли – це все у відкритому доступі".

На думку експерта, висновки про те, коли ЗСУ будуть готові наступати, зробить будь-який аналітик.

"І з легалізацією цієї інформації – дуже знайома картина, – наголошує Кирило Сазонов. – Редакції ЗМІ не є першоджерелом новини. Вони взяли її з анонімних джерел у соцмережах. У тому числі з ігрового форуму. Серйозно? Причому інформація там висить місяць – і раптом із неї роблять сенсацію. Усе це викликає недовіру...".

Читайте також на порталі "Коментарі" — "витік" документів про контрнаступ ЗСУ: у ВП назвали мету росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини