Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удари безпілотників по Криму та Росії: головні висновки та наслідки для агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари безпілотників по Криму та Росії: головні висновки та наслідки для агресора

У політичному, а також іміджевому сенсі Росія болісно сприймає удари безпілотників

12 серпня 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

З початку серпня явно почастішали атаки тимчасово окупованого Криму, Москви та Підмосков'я за допомогою безпілотників. Чергові удари по півострову було завдано в ніч проти 12 серпня. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк попередив, що незабаром інциденти з "невстановленими безпілотниками" в РФ, а також на тимчасово окупованих українськими територіях стануть нормою. Що можна сказати про безпілотну війну зараз? Чого очікувати в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Удари безпілотників по Криму та Росії: головні висновки та наслідки для агресора

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Катаклізми для країни-агресора стають уже скоріше правилом, ніж винятком

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда впевнений, що війна безпілотників, яку ми зараз спостерігаємо, тягне за собою не лише військові (стратегічні та тактичні) наслідки.

"Для Росії це ще й дуже болючі речі у політичному, іміджевому сенсі. Адже удари вже стабільно завдаються безпосередньо по її території в міжнародно визнаних кордонах. А належним чином відповісти не виходить. Адже країна-агресор і так застосувала проти України практично весь спектр озброєння, окрім хіба що ядерного. І поступово РФ відчуватиме, як вплив Путіна падає", – прогнозує експерт.

За його словами, у випадку з недавніми ударами українськими морськими дронами по російському десантному кораблю "Оленегорский горняк", а особливо по підсанкційному нафтовому танкеру, ми побачили, що є й економічні наслідки. Вартість фрахту кораблів, готових перевозити російські вантажі, значно зросла.

"З огляду на те, що є ще сезонний чинник (практично кожен серпень останнім часом РФ переживає якісь катаклізми), гадаю, цей місяць не стане винятком. Втім, катаклізми для країни-агресора стають уже скоріше правилом, аніж винятком", – констатує Євген Магда.

Якщо атаки вже стабільно доходять до столиці країни-агресора – це свідчить про те, що вся російська імперія – колос на глиняних ногах

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль розмірковує так:

"Беспілотні атаки останнього часу демонструють, що методи ведення війни як такої вдосконалюються з кожним роком. Війна 2014 року і та війна, яку ми бачимо майже через десять років – кардинально відрізняються. Зараз у хід йде дедалі більше технологій, особливо безпілотних апаратів. І повітряних, і наземних і водних".

На думку Катерини Коваль, перенесення війни на територію РФ свідчить про те, що країна-агресор і у своєму захисті виявилася таким самим фейком, як і у своїх наступальних можливостях. Вона демонструє слабкість, відсутність розвитку в технологіях, систему ППО, яку досить легко пройти.

"За іміджем імперської сили та другої армії світу виявилася порожнеча, – наголошує експерт. – Якщо атаки вже стабільно доходять до столиці країни-агресора, це явно свідчить, що вся російська імперія – колос на глиняних ногах. Небезпечна держава для всіх. Україна ж стрімко реформує армію, консолідує суспільство, робить ставку на сучасні технології, підтримує приватні розробки, співпрацює з іншими країнами, нарощує виробництво FPV-дронів. Наш ВПК потужно розвивається, рівень патріотизму та бойовий дух – також. Що не менш важливе за технологічное вдосконалення".

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що каже війна безпілотників – до чого готуються Україна та Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини