Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять удари дронів і ракет, що почастішали: головні висновки атаки дронів по Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять удари дронів і ракет, що почастішали: головні висновки атаки дронів по Москві

Удари по Москві та Підмосков'ї – поки що ні про що серйозне не говорять, справжні удари по РФ ще попереду

31 травня 2023, 12:32 comments1337
Поділіться публікацією:

Росія весь травень активно атакувала Україну дронами та ракетами. Але все частіше вона пожинає плоди своєї агресії — так, 30 травня вранці відбулася атака безпілотників на Москву. До речі, 29 травня глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов обіцяв росіянам "відповідь" за варварські удари по Києву. Що можна сказати про повітряну війну останнього часу? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Про що говорять удари дронів і ракет, що почастішали: головні висновки атаки дронів по Москві

Атака дронів. Фото: з відкритих джерел

Ворог сподівається, що у нас закінчаться ракети для НАТОвських ЗРК і повітряний терор змусить Україну піти на переговори з Кремлем на його умовах

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков поділився таким коментарем:

"Рекордна кількість ракетно-дронових ударів по Україні свідчить про дві речі. По-перше, ворог боїться нашого масштабного наступу та намагається зірвати його такими ударами. Розрахунок на те, що у нас закінчаться ракети для НАТОвських ЗРК, ми виявимося беззахисними, і повітряний терор змусить Україну терміново піти на переговори з Кремлем на його імперських умовах. По-друге, ворог має можливість щомісяця виробляти та накопичувати для ударів близько 50 ракет різних типів та отримувати від Ірану (або збирати з іранських машинокомплектів) близько 150 "Шахедів". Задум агресора базується на його страху та жорстокості, він не виглядає ефективним".

Наші союзники, зазначає експерт, уже збільшують постачання ракет для ЗРК, а українці не мають наміру капітулювати, навпаки, ми починаємо огризатися.

"Москва та Підмосков'я – це так, полоскотати нерви та нагадати реалії тим, хто все ще має намір "брати Київ за три дні". А справжні українські удари припадуть зовсім на інші місця. І вже скоро", – прогнозує Олександр Кочетков.

Необхідно бити серйознішою зброєю, потрібна розробка українських ракет, здатних досягати цілей на території РФ

Директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications, офіцер Першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна, політтехнолог Тарас Березовець міркує так:

"Масована атака дронами Москви та Підмосков'я явно стала для росіян повним шоком. Вони не чекали. Навіть Путін заявив, що ППО Москви впоралося задовільно, тобто на "трійку". Усього, за даними навіть російських ЗМІ, щонайменше 25 дронів досягли своєї цілі чи їх посадили. За різними оцінками, їх було близько 40. Офіційно відомо про три дрони, які попали по московських висотках. Зрозуміло, що ефект більш пропагандистський, ніж військовий. Умовно кажучи, це психологічний удар по Москві, яка тривалий час перебувала в ілюзії "війна нас не торкнеться". Цікаво й те, що більшість росіян сприйняли цю інформацію стримано, а інколи й з радістю, що виплескується в соцмережах. Оскільки москвичів регіони не люблять і жодного співчуття до мешканців елітних районів столиці чи Рубльовки середньостатистичний росіянин не має", – зазначає Тарас Березовець.

До того ж, продовжує він, це черговий камінчик у город міністра оборони країни-агресора – Шойгу.

"Було видно, що того буквально вигнали на прес-конференцію, під час якої він вкотре брехав про уявні перемоги російської армії, – вважає експерт. – Необхідно бити серйознішою зброєю. Необхідна розробка українських ракет, здатних досягати цілей на території РФ (з огляду на те, що поки що маємо заборону на подібне застосування західного озброєння). Надалі ситуація розвиватиметься так. Нагромадження значної кількості дронів – після чого потужна атака з їхньою допомогою напередодні або у процес українського наступу. Удари повинні завдаватися, зокрема, для створення необхідного психологічного ефекту. Серед мішеней мають бути Москва, Петербург, усі прикордонні області. У пріоритеті – військові об'єкти (аеродроми, бази противника). Вочевидь, що російська ПОВ – "дірява". Якщо вона в Москві так "спрацювала", можна уявити, в якому сумному стані перебуває в інших російських регіонах.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Путін поспішає з виборами в окупації – що це дасть Кремлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини