Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий виток повітряної війни: чого добивається РФ своїм терором - чим відповідає Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий виток повітряної війни: чого добивається РФ своїм терором - чим відповідає Україна

Варто очікувати, що удари України стануть незабаром більш масовими та ефективними з погляду руйнування російської військової інфраструктури

24 липня 2023, 12:00 comments1043
Поділіться публікацією:

Москву 24 липня атакували безпілотники. Щоправда, як запевняють у Міноборони РФ, без особливих наслідків. А ось у тимчасово окупованому Криму сьогодні чергові прильоти призвели до чергових вибухових наслідків та евакуації. Цього разу удар припав по складу боєприпасів у Джанкойському районі. Минулого тижня по складу з боєприпасами прилітало до Червоногвардійського району півострова. Росія ж уже майже тиждень із розлюченістю атакує портову інфраструктуру України. Що можна сказати про повітряну війну останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Новий виток повітряної війни: чого добивається РФ своїм терором - чим відповідає Україна

Вибухи у Москві. Фото: з відкритих джерел

Йде нарощування армії українських дронів, над якими працюють десятки ініціативних команд

Голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права", народний депутат Верховної Ради трьох скликань (з п'ятого по сьоме) колишній заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Андрій Сенченко розмірковує так:

"Україна підвищує ефективність дій у цій війні. Але поводиться зовсім інакше, ніж наш ворог. Ми б'ємо прицільно по військових та пов'язаних з ними об'єктах. Це демонструють останні події у Криму, де палають нафтобази, склади боєприпасів тощо. Удари по Москві були націлені на об'єкти Міністерства оборони або пов'язані з ним".

Крім того, продовжує експерт, удари по російській столиці – це ще й удари по рештках престижу російської влади. І воєнної, і політичної.

"Думаю, такі удари стануть незабаром більш масовими та ефективними з погляду руйнування російської військової інфраструктури", – зазначає Андрій Сенченко.

За його словами, йде нарощування армії українських дронів, над якими працюють десятки ініціативних команд, причому не лише у складі держструктур.

"Ми швидко просунемося в цьому напрямку. І зможемо робити істотний внесок у перемогу за рахунок атак українськими дронами. А те, що наші точність, ефективність підвищуються – факт. Відповідно – перспективи у росіян плачевні", – констатує експерт.

З боку ворога явно є спроба вкотре вдарити не просто по нашим містах, а й емоціях

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль акцентує, що РФ як країна-терорист продовжує атакувати цивільну інфраструктуру, склади із зерном, порти. Б'є по історичному центру Одеси, включаючи собор, що належить московському патріархату.

"Явно є спроба вкотре вдарити не просто по наших містах, а й по емоціях. Підірвати моральний дух українців. Змусити зневіритися у перемозі. Але майже через півтора роки повномасштабної війни нічого подібного не спостерігається. Наш патріотизм лише міцніє, як і ненависть до агресора, як і бажання не просто відбитися, але й завдати ворогу нищівної поразки", – наголошує Катерина Коваль.

Не дивно, продовжує вона, що і саму РФ, і тимчасово окуповані нею українські території, включаючи Крим, дедалі частіше атакують безпілотники, дедалі частіше там трапляється "бавовна".

За словами експерта, проводиться наочна демонстрація того, що жодного стовідсоткового ППО у країни-агресора немає, що вона не здатна себе захистити. Навіть своє серце – Москву. Ні від маршів вагнерівців, ні від атак безпілотників.

"Імперію вже роздирають внутрішні чвари. Вони посилюватимуться. Імперія впаде. І ми з кожним днем наближаємо це падіння", – впевнена Катерина Коваль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — терор з боку РФ не припиняється: як бути Україні — чи є варіанти відновити експорт зерна морем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини