Головна Новини Суспільство події Підсумки тижня: що з того, що сталося, вселяє оптимізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки тижня: що з того, що сталося, вселяє оптимізм

Ми продовжуємо завдавати ударів по ворожим об'єктам

24 березня 2024, 13:40 comments1307
Поділіться публікацією:

Передостанній тиждень березня запам'ятався кількома хвилями масованих ракетних ударів, які РФ завдала по території України, а також визнанням країни-агресора, що ніяка це не "сво", а справжнісінька війна. У свою чергу, Україна громить НПЗ на території РФ, зміцнює антиросійську коаліцію, демонструє чудеса мужності. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" іншими важливими подіями тижня, що минає (з 18 по 24 березня) та їх впливом на наше майбутнє.

Підсумки тижня: що з того, що сталося, вселяє оптимізм

Удари по російським НПЗ. Фото: з відкритих джерел

Триває активізація Європи, особливо Франції

Політексперт, кандидат політичних наук, історик Олександр Палій зазначає, що цього тижня ми побачили позитивні сигнали зі США щодо просування питання по підтримці України.

"Це важливо, – запевняє він. – Сподіваємося, вже у квітні відповідний законопроєкт буде проголосований парламентом та підписаний головою Білого дому".

Тішить експерта і те, що ми продовжуємо завдавати ударів по ворожих об'єктах у тимчасово окупованому Криму. Так, буквально сьогодні стало відомо, що уражені два великі десантні кораблі ("Ямал" і "Азов"), а також головний центр зв'язку Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

"Таким чином десантні можливості противника зменшуються, як знижується і можливість відповідних атак з моря на наше чорноморське узбережжя", – пояснює Олександр Палій.

Він наголошує, що триває активізація Європи, особливо Франції. Ми бачимо нові пакети допомоги, нові серйозні ідеї щодо посилення можливостей України у протистоянні з РФ.

"Та й те, що ми продовжуємо тримати фронт, перемелюючи російські війська – це великий позитив", – робить висновок експерт.

Схоже, що з 8 квітня США будуть готові розглянути питання щодо надання нам підтримки

Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, народний депутат V-VI скликань Олексій Плотніков виділив низку важливих для нас подій у фінансово-економічній сфері минулого тижня.

По-перше, на початку тижня український уряд затвердив план Ukraine Facility, який є основою для надання нам 50 млрд євро фінансової підтримки від ЄС у рамках програми, яка розрахована на чотири роки.

"Це фундаментально значущий план, – наголошує експерт. – І чудово, що прем'єр Денис Шмигаль представив його трохи згодом у Брюсселі. Сам факт оприлюднення цього плану свідчить про те, що й допомога надаватиметься, і ми серйозно підходимо до того, як нею розпорядитися. Тепер йдеться про покрокове узгодження реформ та даної допомоги".

По-друге, продовжує економіст, МВФ затвердив нову редакцію меморандуму, яка передбачає подальше фінансування України, корекцію за макроекономічними показниками тощо.

По-третє, Конгрес США, хоч і пішов на великодні канікули, так і не ухваливши законопроєкту про зовнішню підтримку (включаючи допомогу Україні), але американські парламентарі затвердили нарешті бюджет на рік. Після чого, з 8 квітня, схоже, готові будуть нарешті розглянути питання щодо надання нам підтримки, прогнозує Олексій Плотніков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — звідки взялися "червоні лінії" США для України: що дають удари ЗСУ по російським НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини