Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яке значення мають удари по Росії та Криму – чи буде продовження
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке значення мають удари по Росії та Криму – чи буде продовження

Удари по Росії та Криму мають не лише військове, а й психологічне значення

4 серпня 2023, 16:24 comments5458
Поділіться публікацією:

Ранкова атака українських морських дронів на Новоросійськ завершилася дуже ефектно та ефективно. Стало відомо, що внаслідок цієї спецоперації СБУ у новоросійській бухті пошкоджено великий десантний корабель "Оленегорский горняк". А спікер Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк попередила, що вибухи, подібні до тих, що сталися сьогодні у Феодосії (куди дісталися вже БПЛА і де росіяни розмістили величезне нафтосховище, яке використовується для заправки Чорноморського флоту РФ), можуть повторитися. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Яке значення мають удари по Росії та Криму – чи буде продовження

Пошкодження десантного корабля "Оленегорский горняк". Фото: із відкритих джерел

Підбиття десантного корабля – серйозна втрата для країни-агресора та серйозне досягнення для нас

Голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права", народний депутат Верховної Ради трьох скликань (з п'ятого по сьоме) колишній заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Андрій Сенченко поділився таким коментарем:

"Ми бачимо чергові етапи у досягненні спільної мети – визволення всіх наших територій. Удари по Новоросійську зменшують можливість Чорноморського флоту РФ тероризувати нашу країну. У тому числі – щодо постачання зерна, в інших питаннях. Підбитий великий десантний корабель – чудова новина. Нагадаю, що від початку росіяни розраховували на висадку морського десанту на частину українського узбережжя. Але, коли ми навесні 2022-го втопили їхній флагманський крейсер "Москва", а влітку повернули собі острів Зміїний, ці ворожі плани були зламані. Але зараз вони знову могли актуалізуватися – просто стосовно іншої ділянки узбережжя".

Тому, продовжує експерт, підбиття десантного корабля – серйозна втрата для країни-агресора та серйозне досягнення для нас.

Важливо й те, зазначає він, що удари по Росії та Криму мають не лише військове, а й психологічне значення.

"Це деморалізує армію, суспільство, принижує в їхніх очах та очах усього світу Путіна та його оточення, які затіяли цю війну", – пояснює Андрій Сенченко.

Продовження точно буде, впевнений він. Наголошуючи на тому, що ми сьогодні бачили, не випадковість, а лише епізод у низці подій, які наростатимуть.

Доки росіяни не захистили свої морські порти якісніше – треба продовжувати атаки

Експерт з питань сектору оборони та безпеки Олег Старіков не сумнівається, що такі атаки продовжуватимуться.

"Бо у стратегії ведення таких війн, як у нас, сетецентричних, з наявністю багатосферних операцій, мається на увазі перенесення війни на територію супротивника. В даному випадку – на російську та тимчасово окуповану українську. З пошкодженням та знищенням військової, транспортної та іншої інфраструктури. І удар по військових кораблях агресора в Новоросійську доступними нам засобами (морськими дронами) більш ніж логічний. А з урахуванням того, що Росія влаштувала зерновий терор і атакує наші зернові термінали, це можна розцінювати як асиметричну відповідь", – пояснює експерт.

На його думку, важливо, щоб кожен такий "захід" завершувався певним результатом.

"З урахуванням того, що надводним дроном пошкоджено великий десантний корабель "Оленегорский горняк", ми маємо позитивний результат, – вважає Олег Старіков. – І поки росіяни не захистили свої морські порти якісніше – треба продовжувати атаки з метою виведення з ладу якомога більшої кількості ворожих кораблів".

Читайте на порталі "Коментарі" — втілення мирного плану України: чи може допомогти саміт у Саудівській Аравії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини