Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як ракетними ударами, що почастішали, Путін хоче заморозити війну – чим відповідає Україна та Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ракетними ударами, що почастішали, Путін хоче заморозити війну – чим відповідає Україна та Захід

Масовані атаки агресора спрямовані по центрах прийняття рішень, по великих містах, крім того, РФ продовжує бити по інфраструктурі – комунікаційній, енергетичній

18 травня 2023, 15:27 comments1362
Поділіться публікацією:

На фоні посилення ракетних обстрілів і атак дронами з боку РФ (а з початку травня лише Київ пережив дев'ять таких атак, які продовжуються по всій Україні – у ніч на 18 травня та вранці противник випустив 30 крилатих ракет), президент Володимир Зеленський закликав світ посилити військову підтримку України та збільшити тиск на Росію. Про що свідчить посилення ракетних атак РФ проти України? Яких ударів по країні-агресору можуть завдати наша країна, її традиційні союзники, а також, можливо, нові країни, які зважилися виступити проти російського божевілля? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Як ракетними ударами, що почастішали, Путін хоче заморозити війну – чим відповідає Україна та Захід

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Росіянам не вдасться такими ракетними істериками змусити Україну до переговорного процесу за кремлівськими лекалами

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик упевнений, що ракетна істерика росіян насамперед пов'язана з бажанням підвищити ставки та зірвати наступ ЗСУ на сході чи півдні.

"У Кремлі вважають, що можуть таким чином підштовхнути Україну та Захід до якихось зручних для Москви переговорних позицій. А саме – заморозити конфлікт, не вдаватися до дій, які можуть призвести до обвалення російської військової присутності в нашій країні, до обвалення фронту", – пояснює експерт.

Саме тому, наголошує він, ініціюються масовані атаки по центрах ухвалення рішень (насамперед – по Києву), по великих містах. Крім того, РФ продовжує бити по інфраструктурі – комунікаційній, енергетичній. І намагається потрапити по складах, місцях знаходження військової техніки. Паралельна мета – бажання розкрити систему української ППО, зазначає Віталій Кулик.

"Наші корисні ідіоти у вигляді блогерів цьому всіляко сприяють, – наголошує він. – Я вітаю ініціативу щодо затримання та покарання таких недалеких людей, які викладають місця прильотів ракет, роботу ППО у тих же Києві та Одесі. Вважаю, що показове покарання важливе. Це має відбити бажання в інших любителів лайків та хайпу підставляти під удар і ЗСУ, і цивільне населення".

Немає сумнівів, продовжує експерт, що росіянам не вдасться такими ракетними істериками змусити Україну до переговорного процесу за кремлівськими лекалами. Як не вдасться спрямувати невдоволення українців на нашу владу. Українці, наголошує Віталій Кулик, чудово розуміють – хто стріляє та чому. І лише ще більше ненавидять росіян.

"Є чіткі заяви найвищого військово-політичного керівництва України, включаючи президента, звернення до Ради Європи. Постпреду Китаю, який зустрічався у Києві 16-17 травня з керівництвом МЗС та президентом Зеленським, також донесли нашу позицію. Київ не збирається капітулювати, не має наміру відмовлятися від боротьби за свої території. Відправною точкою будь-яких предметних переговорів, на наш погляд, може бути деокупація всіх українських територій", – констатує Віталій Кулик.

Цивілізований світ дозріває щодо необхідності надання Україні озброєнь, які дозволять завдати військової поразки РФ

Політолог, експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Валентин Гладких розмірковує так:

"Зараз вся зовнішня політика, яку реалізує президент України Володимир Зеленський, важливою частиною якої стали недавні візити до низки європейських держав, спрямована на досягнення дуже прагматичних цілей: отримання зброї, посилення санкційного тиску на РФ, підтримку українського мирного плану, схвалення рішення про вступ України в НАТО. А варварські обстріли Росією мирних українських міст лише сприяють зростанню готовності європейських лідерів підтримувати нашу країну. Такі злочини наочно переконують у необхідності надання Україні засобів, що дають змогу ефективно захищати об'єкти цивільної інфраструктури та цивільне населення. Тому вже пройшли заяви щодо надання нам чергових комплексів ППО".

Крім того, зазначає експерт, цивілізований світ дозріває щодо необхідності надання Україні озброєнь, які дозволять завдати військової поразки РФ.

"Лише такий сценарій завершення бойових дій може створити необхідні передумови для встановлення стійкого миру та безпеки не лише в Європі, а й у всьому світі", – пояснює Валентин Гладких.

У цьому контексті, продовжує він, показовою є інформація про зустріч прем'єр-міністрів Великобританії та Нідерландів, під час якої сторони домовилися, що працюватимуть над створенням міжнародної коаліції для забезпечення України бойовими повітряними можливостями, підтримуючи всім від навчання пілотів до закупівлі літаків F16.

"Безпрецедентна військово-технічна допомога з боку Німеччини на суму 2,7 млрд євро, яка включає знамениті танки "Леопард", також є свідченням готовності та здатності наших партнерів продовжувати підтримувати Україну заради перемоги над антилюдським, терористичним режимі Путіна, який становить загрозу для всього цивілізованого світу", – упевнений експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тренування українських пілотів на F-16 можуть так і не розпочатися: у чому причина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини