Великобританія тисне на Німеччину, щоб та відправила танки в Україну

Британський міністр оборони Бен Воллес критикує Німеччину та наполягає дозволити відправляти танки до України іншим країнам.

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявляє, що Німеччина повинна дати зелене світло та подарувати танки Leopard 2 Україні для боротьби з російською агресією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Очільник міністерства оборони Великобританії Бен Воллес під час виступу у Палаті громад заявив, що його країна відправить ескадрон непереможних танків Challenger 2 до України. Західні танки опинились в новому пакеті військової допомоги від Великобританії.

За тиждень до цього Франція оголосила, що відправить свої колісні танки в Україну. Рішення французького президента похвалив Воллес та закликав німецьку владу слідувати за діями своїх союзників.

"Після обговорень з США та нашими європейськими союзниками ми сподіваємося, що приклад, поданий Францією та нами, дозволить тим країнам, які мають танки Leopard, також подарувати їх. Я знаю, що є низка країн, які хочуть зробити те саме - ніхто не збирається цього робити сам", - сказав міністр оборони Великобританії.

Під низкою країн Бен Воллес мав на увазі Польщу, яка запевнила що відправить свої танки в Україну як тільки отримає дозвіл від Німеччини, а також Фінляндія, яка назвала одну умову для постачання танків на український фронт.

"Я б закликав своїх німецьких колег зробити це. Ці танки не є наступальними, коли їх використовують для оборони", – заявив Бен Воллес.

Найближчим часом пройде зустріч українських союзників на американській військовій базі Рамштайн, як зазначають військові експерти, там можуть оголосити про відправку в Україну танків Leopard 2.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова Олафа Шольца, який назвав причини, чому Німеччина не хоче відправляти танки в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що Чехія почала відправляти модернізовані танки Т-72 до України.