Головна Новини Суспільство Війна з Росією Великобританія хоче відправити в Україну танки Challenger 2. Коли оголосять про постачання
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія хоче відправити в Україну танки Challenger 2. Коли оголосять про постачання

Майбутня угода може стати першим випадком, коли західна країна надасть Києву сучасні важкі бойові танки проти російської агресії.

10 січня 2023, 13:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Велика Британія розглядає можливість відправити Україні танки Challenger 2. Наразі Україна отримувала із західних країн лише танки радянських часів. Рішення Лондона може вплинути на інші країни НАТО, зокрема на Німеччину. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Financial Times.

Великобританія хоче відправити в Україну танки Challenger 2. Коли оголосять про постачання

Британскьий танк Challenger 2. Фото з відкритих джерел

Financial Times повідомляє, що британські експерти оцінюють доцільність відправки танків Challenger 2 до України. Більшість аналітиків вважають, що краще постачати в Україну танки Leopard 2, ніж Challenger 2, які використовує Великобританія та Оман. Однією з головних проблем британці називають складність керувати танками цього зразка.

"Немає сенсу надсилати їм щось, чим вони не можуть скористатися", — говорить один з британських аналітиків.

Попри це, 20 січня має зібратись група з 50 країн, які надають військову допомогу для України. Financial Times повідомляє, що саме там ймовірно оголосять про постачання танків Challenger 2 до України.

Захід не координує централізовано відправку військової техніки до України, такі обговорення формуються в наслідок переговорів між столицями та окремими країнами, що може створити ефект доміно вважають у Financial Times. Наприклад, 4 січня Макрон оголосив про відправку до України колісних танків, а наступного дня до нього приєднались США та Німеччина та повідомили про майбутнє постачання БМП.

Відправка БМП спровокувала можливість доставки в Україну і танків, уряд Німеччини все більше тисне на Олафа Шольца, Польща обговорює можливість надання Україні Leopard 2, а Фінляндія називає єдину умову для постачання в Україну важкої техніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв скільки танків Leopard 2 є в країнах НАТО та яка кількість цієї техніки необхідна для України.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на поставки танків західних зразків до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини