Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц критикує союзників через недостатню кількість танків для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц критикує союзників через недостатню кількість танків для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц дорікає союзникам, аби ті збільшили поставки танків в Україну.

10 лютого 2023, 06:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецький канцлер закликав своїх союзників не зволікати з серйозною військовою підтримкою для України. Такі слова Олафа Шольца відрізняються від попередніх його висловлювань. Німецький політик постійно відкладав відправку танків в Україну, а союзники критикували його за такі дії. Тепер усе змінилось. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Шольц критикує союзників через недостатню кількість танків для України

Шольц критикує союзників. Фото: AFP via Getty Images

Під час виступу на саміті лідерів ЄС у Брюсселі, Олаф Шольц запевнив журналістів, що Німеччина дуже швидко погодилась постачати танки Leopard до України та додав, що тепер інші країни, які тиснули на його країну мають слідувати за прикладом Берліна.

"Німеччина робить дуже важливий внесок у забезпечення швидкої підтримки, як ми це робили в минулому. Ми прагнемо до того, щоб багато інших, хто виступав у минулому, тепер продовжили це практичними діями", — сказав Шольц.

Шольц кілька тижнів стикався з критикою з боку союзників, зокрема Великобританії, Польщі, Фінляндії та інших країн щодо дозволу постачати танки в Україну. Зрештою Німеччина поступилась після того, як США анонсували відправку своїх танків. Канцлер погодився відправити 14 танків Leopard 2, а у рамках коаліції країн Україна мала отримати ще 80 танків. Однак деякі країни почали відмовлятись, або затягувати свої плани поставки танків в Україну.

"Канцлер прямо не присоромив жодну країну за це, але частина його розчарування, ймовірно, спрямована на такі країни, як Фінляндія, яка минулого місяця повідомила, що може надіслати Leopards, якщо Німеччина також це зробить, але ще не виконала це", — пише Politico.

Іспанія заявила, що вона оновлює старі танки Leopard 2. Швеція також не розв'язала питання поставки танків. Португалія погодилась надати три танки, а Канада – чотири, що значно менше ніж розраховував Берлін.

Німецькі чиновники запевняють, що Шольц активно працює над питанням поставки танків до України від союзників та закликає їх активізуватись.

"Нездатність зібрати достатню підтримку могла бумерангом ударити по Шольцу, враховуючи його заяви про те, що він узгоджував своє рішення щодо танків із союзниками", — пояснює видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц критикує публічні оголошення про відправку танків в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна перехопила плани Кремля знищити одну з країн Європи.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини