Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина погодилась відправити танки в Україну. Оголосили про кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина погодилась відправити танки в Україну. Оголосили про кількість

Німеччина відправить в Україну 14 танків Leopard 2 та дозволить надавати танки іншим країнам.

25 січня 2023, 13:54
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після довгих відмов та відкладень, уряд Німеччини оголосив, що відправить танки Leopard 2 до України. Про це повідомляє портал "Коментарі з посиланням на BBC.

Німеччина погодилась відправити танки в Україну. Оголосили про кількість

Німецький танк Leopard 2. Фото з відкритих джерел

Історичне рішення передати Україні танки Leopard 2 оголосив канцлер Олаф Шольц на засіданні уряду 25 січня. Німецький політик також додав, що його країна почне навчати українських військових користуватись цією технікою. Канцлер Німеччини оголосив, що першим кроком передасть 14 танків Leopard 2 до України з запасів Бундесверу та називає таке рішення першим кроком.

"Мета — швидко сформувати два танкових батальйони з танками Leopard 2 для України", — йдеться у повідомленні уряду. Решту складатимуть поставки від європейських союзників.

Німеччина також підтвердила, що дозволить іншим країнам відправляти танки власного виробництва до України. На таке рішення чекало близько 10 країн ЄС, які прагнули від Німеччини дозволу, а Польща навіть відправила офіційний запит.

"Німеччина надасть країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити танки Leopard 2 зі своїх складів в Україну, відповідні дозволи на їх передачу", — йдеться в повідомленні Федерального уряду Німеччини.

Союзники України сформували танкову коаліцію, яка зможе відправити понад 100 танків Leopard 2 до України. Єдине, що їх спиняло, це рішення уряду Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію речника уряду Німеччини на запит Польщі дозволити передати німецькі танки Leopard 2 до України.

Також "Коментарі" писали про реакцію російського посла в США Анатолія Антонова на відправку американських танків M1 Abrams до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини