Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розповів, що Україна перехопила план Кремля знищити європейську країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що Україна перехопила план Кремля знищити європейську країну

Українські спецслужби перехопили плани Росії знищити Молдову, який подібний до того, що Кремль застосував до України

9 лютого 2023, 22:42 comments1570
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України розповів, що українська розвідка змогла отримати плани того, як російські війська мали встановити контроль над Молдовою та зламати її демократію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на британське видання Evening Standart.

Зеленський розповів, що Україна перехопила план Кремля знищити європейську країну

Президент України попередив про плани Кремля. Фото з відкритих джерел

Президент України здійснив історичний візит в Європу, де виступив перед парламентом ЄС у Брюсселі. Під час розмови з політиками Володимир Зеленський повідомив про плани Кремля захопити Молдову, деталі він передав президентці країни Маї Санду.

"Я повідомив їй, що ми перехопили план знищення Молдови російською розвідкою", — сказав Володимир Зеленський.

Лідер України зазначив, що отриманні документи повідомляють про те "хто, коли і як" планував "зламати демократію Молдови і встановить контроль над Молдовою". Зеленський додав, що російський план захоплення дуже подібний до того, який Кремль розробив для вторгнення в Україну.

Президентка Молдови Мая Санду останніми місяцями заявляє, що країна може внести зміни в конституцію країни і відмовитись від нейтрального статусу. Такі дії необхідні для вступу європейської країни до НАТО. Також Санду має амбітний план для вступу її країни до Європейського Союзу. Такі дії проєвропейської лідерки Молдови критикуються Кремлем, який хоче тримати країну у зоні свого впливу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розвідка Естонії повідомила про план Путіна щодо України.

Також "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський під час свого виступу ледь стримував сльози, через реакцію європейських чиновників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини