Головна Новини Суспільство Війна з Росією Байден готовий передати Україні десять танків Abrams для тиску на Німеччину
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден готовий передати Україні десять танків Abrams для тиску на Німеччину

Президент США розглядає можливість відправити в Україну свої 10 танків M1 Abrams, щоб таким чином змусити Шольца передати німецькі танки Leopard 2 на український фронт також.

24 січня 2023, 17:08
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німеччина не підтримує союзників у рішенні відправити танки Leopard 2 та усіляко затягує процес. Однією з умов було те, щоб США також надали свої танки Abrams в Україну. Американський чиновник стверджує, що Байден готовий піти на такий крок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Sky News Arabia.

Байден готовий передати Україні десять танків Abrams для тиску на Німеччину

Американський танк M1 Abrams. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц спирається на політику допомоги Україні, проте хоче відправляти танки тільки разом з союзниками, зокрема з США. Неназваний чиновник США вважає, що атмосфера в Берліні "не надихає", тому Джо Байден може спробувати здійснити вплив на німецького канцлера Олафа Шольца.

"Президент Джо Байден готовий відправити близько 10 танків Abrams, щоб розірвати вузол відправки танків Leopard 2", — сказав неназваний чиновник.

Також американський чиновник вважає, що для України потрібно близько 500 танків, щоб протистояти російським військам у новій операції наступу, яка відбудеться весною.

Подібний тиск на Німеччину раніше намагалась робити Великобританія, яка надіслала свої непереможні танки до України перед зустріччю союзників на авіаційній базі Рамштайн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща звернулась до Німеччини з запитом на дозвіл відправити в Україну танки Leopard 2. В Німеччині за кілька годин відреагували на повідомлення.

Також "Коментарі" писали про зміну в політиці президента Туреччини Реджепа Ердогана. Політик вирішив помиритись зі своїм ворогом Башаром Асадом. Такі дії можуть вплинути на війну в Україні, адже Росія перекине свої війська з Близького Сходу на Донбас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Горский

24 січня 2023, 19:16

На фото не танк Абрамс, а БМП Бредли. Это разные вещи.


Новини