Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що таке мирний план Зеленського з 10 пунктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке мирний план Зеленського з 10 пунктів

Президент України запропонував мирний план з 10 пунктів, який забезпечить мир в Україні. З яких пунктів він складається?

28 грудня 2022, 12:35 comments4050
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України просуває ідею свого мирного плану з 10 пунктів для завершення війни в Україні. Нещодавно Зеленський обговорив формули миру з президентом США Джо Байденом та закликав на основі мирного плану провести Глобальний саміт миру. Але що таке мирний план Зеленського з 10 пунктів? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на виступ Зеленського на Саміті "Групи двадцяти".

Що таке мирний план Зеленського з 10 пунктів

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Вперше президент України представив мирний план на Саміті G20 на Балі. Нижче ви дізнаєтесь, що передбачає план Зеленського.

Радіаційна та ядерна безпека. Основна ціль відновити безпеку навколо найбільшої в Європі АЕС в Запорізькій області, яка наразі є окупована російською армією.

Продовольча безпека. Забезпечити захист відправки зерна до найбідніших країн, аби врятувати світ від голоду.

Енергетична безпека. Полягає у відновленні інфраструктури України після масових терористичних ракетних обстрілів Росією. Окрім того, створити механізм цінових обмежень для РФ.

Звільнення всіх полонених і депортованих. Повернення в Україну всіх військовополонених, а також цивільних, яких насильно вивезли в Росію, включно з дітьми.

Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України. За цим пунктом Росія має підтвердити територіальну цілісність України в межах резолюцій Генасамблеї ООН. Таким чином буде відновлено силу міжнародного права.

Виведення російських військ і припинення бойових дій. Російська армія має залишити територію України, а контроль повинен перейти до української влади.

Повернення справедливості. Основа цього пункту – це створення трибуналу, щодо злочинів, які були здійсненні в наслідок російської агресії. Окрім того, створити механізм компенсацій за збитки, які створила Росія.

Протидія екоциду. Через Російську агресію мільйони гектарів лісу були спалені обстрілами, сотні тисяч гектарів забруднені мінами та снарядами, а вугільні шахти були затоплені. Окрім того, в результаті російської агресії загинули тварини в зоопарках, на фермах та в акваторіальних водах. Через російський напад в Україні забруднена вода та ґрунт шкідливими речовинами. Тому потрібен механізм оцінки збитків, які має компенсувати Росія за екоцид.

Недопущення ескалації. Створення реальних гарантій для безпеки України, щоб не допустити повторний напад.

Фіксація закінчення війни. Створити та підписати необхідний документ, який засвідчить кінець війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що слова Зеленського потрапили до топ 10 політичних цитат року.

Також "Коментарі" писали про Зеленського і його найсуворіші накази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

onlyy.one

28 січня 2023, 11:57

www.onlyy.one низькі ціни на підписки

onlyy.one

28 січня 2023, 11:57

onlyy.one низькі ціни на підписки

ertert

28 грудня 2022, 13:16

Найди себе cнегуpочку на ночь (без шлюx и pазводил), здесь девyшки ищут только сekcа, многие готовы на экcпеpименты------ https://min.lc/sisy


Новини