Головна Новини Суспільство Війна з Росією Трибунал для Путіна. Коли можуть розпочати процес, як зловити президента Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Трибунал для Путіна. Коли можуть розпочати процес, як зловити президента Росії

Після повномасштабного нападу на територію України та воєнних злочинів українські дипломати та юристи обговорюють створення механізму, за яким президента Росії Володимира Путіна буде притягнуто до відповідальності.

28 листопада 2022, 15:35 comments1389
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея НАТО нещодавно визнала Росію країною, що спонсорує тероризм. Чи може така резолюція розпочати створення Міжнародного трибуналу для Путіна та його людей? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю народного депутата України, голови національної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Єгора Чернова для видання Onet.

Трибунал для Путіна. Коли можуть розпочати процес, як зловити президента Росії

Трибунал для Путіна. Фото: з відкритих джерел

Чернов стверджує, що резолюція Парламентської асамблеї НАТО носить рекомендаційний характер. Попри це, український чиновник наголошує, що ідею про визнання Росії країною, яка є спонсором тероризму просувають серед усіх українських партнерів.

Рішення щодо створення Міжнародного трибуналу для Путіна може бути прийнято тільки Генеральною Асамблеєю ООН. Єгор Чернов говорить, що такий трибунал буде створено, як тільки в України буде достатньо союзників для голосування.

"Сподіваюся, найближчим часом буде подано відповідну заявку. Але ми повинні переконатися, що у нас буде достатньо партнерів, які готові підтримати нас під час голосування", — стверджує український депутат.

Народний депутат України говорить, що довести сам факт російської агресії не буде складним завдання.

"Довести факт агресії, тобто розв'язання війни, досить просто. Важливо, щоб перед таким трибуналом постали найвищі посадові особи Російської Федерації", — вважає Єгор Чернов.

Хоч, президента Росії буде складно заарештувати, але такі дії стануть можливими. Наприклад, під час міжнародного візиту Володимира Путіна в інші країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, яких подальших кроків можна очікувати після резолюції Парламентської асамблеї НАТО про визнання Росії країною, що спонсорує тероризм.

Також "Коментарі" писали про три можливі сценарії, коли НАТО зможе вступити у війну з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини