Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде НАТО воювати з Росією. Є три можливі сценарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде НАТО воювати з Росією. Є три можливі сценарії

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну стає все більше розмов, чи зможе Північноатлантичний оборонний альянс почати війну з російською Федерацією.

28 листопада 2022, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ядерна зброя, загроза країнам НАТО та можливий програш української армії. Це три варіанти, коли країни НАТО можуть погодитись розпочати війну з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю народного депутата України, голови національної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Єгора Чернова для видання Onet.

Чи буде НАТО воювати з Росією. Є три можливі сценарії

Американські військові. Фото: з відкритих джерел

Український депутат Єгор Чернов вважає, що НАТО може вступити у війну з Росією через три можливі варіанти розвитку подій. Перший сценарій описує варіант з нападом на одну з країн НАТО. Тоді Північноатлантичний альянс має активувати статтю 5. Нещодавно, Польща планувала активувати статтю 4 НАТО для проведення зібрання через падіння ракети на її території.

"Я можу уявити три таких сценарії. Перше, звичайно, це загроза державам або Альянсу в разі прямого нападу з боку Росії", — стверджує Єгор Чернов.

Наступним сценарієм є ядерні ракети. Більшість країн світу засуджує застосування ядерної зброї, включно з США, Китаєм та Європою.

"Друге – застосування ядерної зброї проти України. Це точно червона лінія, яку не можна переходити", — говорить український депутат.

Останньою причиною Чернов називає можливий програш України.

"І по-третє, можливо, країни НАТО стануть на нашу сторону, якщо – не дай Бог – побачать, що українська армія не справляється. Адже НАТО, США та інші західні країни дуже чітко дали зрозуміти, що Україна не може програти. Україна повинна перемогти. Ставки занадто високі", — вважає народний депутат України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, куди може втекти Путін.

Також "Коментарі" писали про велику помилку Заходу, яку назвав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини