Головна Новини Суспільство Війна з Росією Куди втече Путін після поразки у війні з Україною. Хто прийме російського диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди втече Путін після поразки у війні з Україною. Хто прийме російського диктатора

Оскільки війна Кремля згасає, президент Росії може бути змушений розглянути стратегію втечі. Куди втече Володимир Путін?

21 листопада 2022, 15:10 comments5221
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

24 лютого президент Росії Володимир Путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. План швидкої перемоги за три дні змінився майже роком війни, де Путін зазнає усе більших поразок. Портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico публікує рейтинг країн, куди може втекти російський президент.

Куди втече Путін після поразки у війні з Україною. Хто прийме російського диктатора

Путін та інші диктатори світу. Фото: з відкритих джерел

Politico звернулось до колишнього судді Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі Крістіна Ван ден Вінгарт, яка розслідує воєнні злочини в Україні. Суддя зауважила, що звірств, які вчинили росіяни в Бучі достатньо, щоб засудити Путіна до довічного ув’язнення.

Останні поразки Путіна та розслідування МКС можуть погіршити положення президента Росії і йому доведеться тікати від правосуддя. Ван ден Вінгарт вважає, що ймовірно російський президент втече в країни, де не дії міжнародний кримінальний суд, а також країни, які мають дружні стосунки з Путіним.

Китай

Плюси: Путін хвалить лідера Китаю Сі Цзіньпіна та називає його "близьким другом". Двоє диктаторів перебувають у добрих відносинах, навіть зробили спільну вечірку на 66 день народження Сі. Китайський лідер отримав нещодавно третій термін, тому Путін може розраховувати на стабільну прихильність вдома у Сі.

Мінуси: Сі можливо не захоче ризикувати торгівельно-економічними відносинами з Заходом, який є найбільшим партнером Китаю. А союз між Пекіном та Москвою тримається на спільній вигоді. Сі отримує дешеву нафту, а Путін гроші.

Сирія

Куди втече Путін після поразки у війні з Україною. Хто прийме російського диктатора - фото 2

Плюси: сирійський президент Башар Асад звернувся за допомогою до Путіна у 2015 році, щоб придушити повстання в країні. Тепер Асад може віддячити російському диктатору.

Мінуси: Після повалення режиму Путіна в РФ, ймовірно йому перестане підкорятись ПВК "Вагнер", які підтримують режим Асада в Сирії. Окрім того, президент РФ під час подорожі до Сирії змушений буде залетіти в повітряний простір Туреччини, де його зможуть схопити сили НАТО.

Іран

Плюси: Тегеран останні місяці активно підтримує Путіна, продає зброю та розширює інформацію про свою ядерну програму. Обидві країни перебувають під потужними санкціями Заходу, тому переїзд Путіна до Ірану не нашкодить країні.

Мінуси: в Ірані тривають масові протести через смерть Махси Аміні. Через це влада Ісламської Держави може швидко змінитись, а Путіна приберуть разом з іранськими лідерами.

Північна Корея

Переваги: Путін може втекти до КНДР, де Кім Чен Ин міцно тримає владу у своїх руках та живе в розкішних маєтках.

Мінуси: Кім Чен Ин може догратись своїми постійними запускамиракет, а саме життя в КНДР суворе і має певні правила, які постійно регулюються.

Угорщина

Куди втече Путін після поразки у війні з Україною. Хто прийме російського диктатора - фото 3

Переваги: прем’єр-міністр Віктор Орбан та уряд країни постійно говорять про зняття санкцій проти Росії.

Недоліки: попри теплі відносини з Орбаном, Угорщина підписала МКС, тому Путіна можуть схопити і засудити за воєнні злочини.

Раніше "Коментарі" писали, що Путін отримав від Заходу умови капітуляції.

Також "Коментарі" повідомляли про критику, яку отримав президент Росії від депутата ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини