Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки росіяни: бойовиків з якої країни армія РФ залучає для війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки росіяни: бойовиків з якої країни армія РФ залучає для війни в Україні

Російська армія відправляє сирійських бойовиків на територію України після навчання.

11 листопада 2022, 11:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Понад 500 бойовиків з Сирії беруть участь у війні проти України. Наразі вони виконують не бойові завдання у Луганській та Донецькій областях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Middle East Eye.

Не тільки росіяни: бойовиків з якої країни армія РФ залучає для війни в Україні

Сирійський військовий. Фото: Reuters/Landov

На початку повномасштабного вторгнення міністр Оборони Росії Сергій Шойгу повідомляв, що нібито Москва отримала понад 16 тис. заяв від сирійців та інших жителів Близького Сходу. Такі заяви російських посадовців сприйняли як спосіб залякати Україну в перші тижні війни.

Тепер, джерела видання стверджують, що більшість бойовиків була завербована за допомогою ПВК "Вагнер", з якою сирійці підписали контракт. Сирійські військові мають бойовий досвід у боротьбі з опозиційними силами та різними релігійними угрупуваннями в середині країни. Частина сирійців раніше входила в 25-ту дивізію спеціально призначення "Сили тигрів".

Middle East Eye повідомляє про оголошення в Сирії з великою зарплатою для військових.

"3 тис. доларів, залежно від конкретних навичок і досвіду, якими володіє кожна особа", — йшлося в повідомленнях про набір на війну в Україні.

Сирійські урядовці визнають, що їх громадяни співпрацюють з росіянами. Хоча і наголошують, що вони не ведуть бойових дій.

"Сирійці не беруть участі в реальних бойових діях, вони в основному функціонують як матеріально-технічне забезпечення поблизу лінії фронту", — говорить сирійський урядовець.

Посилаючись на посадовця з Сирії видання Middle East Eye стверджує, що у РФ було доставлено тисячу сирійців на навчання, але тільки половина була відправлена в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран погодився передати Росії ще більше дронів-камікадзе та близько тисячі балістичних ракет.

Також "Коментарі" писали про те, що Іран не єдиний союзник Росії у війні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини