Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Путіна ще один союзник: до Росії з КНДР пішли вантажні потяги
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна ще один союзник: до Росії з КНДР пішли вантажні потяги

Після доповіді США про постачання снарядів із КНДР до Росії вирушив поїзд

5 листопада 2022, 10:35
Поділіться публікацією:

Північна Корея вперше за кілька років почала відправляти поїзди до Росії. Ймовірно, КНДР таємно постачає РФ снаряди та боєприпаси для війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Reuters".

У Путіна ще один союзник: до Росії з КНДР пішли вантажні потяги

Кім Чен Ин. Фото: із відкритих джерел

Північна Корея закрила єдине наземне сполучення між країнами ще в лютому 2020 року, під час пандемії COVID-19. Але тепер два диктатори повернулися один до одного.

Журналісти звертають увагу, що 4 жовтня, через два дні після того, США заявили, що вони мають інформацію про те, що Пхеньян таємно постачає Росію артилерійськими снарядами, з Північної Кореї до Росії вирушив поїзд. Reuters посилається на газету Tank, яка опублікувала відповідні супутникові знімки.

Проект 38 North, який стежить за подіями у Північній Кореї, заявив, що такий рух поїздів на лінії спостерігається вперше за кілька років.

"За зображеннями неможливо визначити призначення поїзда, але перетин відбувається на тлі повідомлень про продаж зброї з Північної Кореї до Росії та загального очікування на відновлення торгівлі між двома країнами", — сказали в 38 North.

Читайте також на порталі "Коментарі" — знову може спалахнути війна: КНДР та Південна Корея підняли в повітря винищувачі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, виступаючи разом із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Стамбулі, заявив, що Швеція та Фінляндія ще не виконали всі зобов'язання щодо угоди , що підтверджує їх заявки на вступ до Альянсу. Мовляв, вони досі мають зробити конкретні кроки. Про що говорять такі дії Туреччини, враховуючи, що лише вона фактично блокує остаточне прийняття Швеції та Фінляндії до НАТО? Чи є шанс, що вони стануть членами Альянсу до кінця року? Як ситуація може розвиватись далі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 листопада 2022, 11:26

Війна теж почалась після заяв маразму Байдена. Історія має повторення. Маразм Рузвельта вже допоміг слабкому Сталіну на якого напав Гитлер. Потім Сталін у Ялті позував, як центр всесвіту в оточенні обдурених старих Пінокіо: Черчіля і Рузвельта. Тоді зло пішло світом.


Новини