Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти про українську оборону Бахмута: від "перемоги" до "зради"
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти про українську оборону Бахмута: від "перемоги" до "зради"

Окупанти та їх прихильники по-різному оцінюють бої за Бахмут

6 березня 2023, 18:55 comments1519
Поділіться публікацією:

За даними українського журналіста Юрія Бутусова, українські захисники Бахмута відійшли за річку Бахмутку, закріпившись у центральній та західній частині міста. Противник, за його даними, контролює східну частину міста. Під час сьогоднішнього засідання Ставки, скликаної Володимиром Зеленським, і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, і командувач Сухопутними військами Олександр Сирський висловилися за продовження оборони міста.

Рашисти про українську оборону Бахмута: від "перемоги" до "зради"

Бахмут тримає оборону

Керівник Пентагону також зазначив, що не вважає стратегічним програшем можливий відступ українських захисників із міста.

Свою думку про хід та наслідки захисту міста висловили українські експерти.

Як оцінює перебіг битви за Бахмут противник? Рашисти розділилися у оцінках.

Так кремлівський політолог Марков заливається дифірамбами Пригожину та його ПВК "Вагнер", розповідаючи про "великі втрати ЗСУ":

"Найпопулярніший західний міф — що Вагнер наступає в Бахмуті, тому що буквально завалює позиції української армії тілами зеків, йдуть живими хвилями одна за одною. Усе це брехня, — стверджує Марков. — Це продовження старого міфу про те, що "Червона Армія виграла війну у культурного цивілізованого Вермахту, по-азіатськи завалюючи трупами позиції Вермахта". Це була брехня тоді. За удари в лоба з великими втратами в Червоній армії командирів знімали з посади і віддавали під трибунал. Це брехня і зараз. Для Пригожина бійці Вагнера не "м'ясо", а бізнес-ресурс. Адже він же бізнесмен. Тому наступ Вагнера йде дуже технологічно штурмовими групами. І втрати ЗСУ в обороні вищі за втрати Вагнера в наступі".

Насправді, раніше сам Пригожин публікував фото із десятками трупів вагнерівців, знищених українськими захисниками.

А ось колишній лідер сепаратистів "ДНР" Ігор Стрєлков, який останнім часом критикує Кремль, наводить слова рашиста Андрія Морозова, на прізвисько "Мурз". Той упевнений, що стратегічно Україна виграє битву за Бахмут, "обмінюючи" втрати особового складу на час. Останнє, припускає рашист, Україна використає для підготовки якісного резерву – виучування нових частин, формування бронетанкового кулака. Їх, припускає противник, Україна введе в дію на запорізькій чи донецькій ділянці фронту, коли наступальний тиск російських частин ослабне через втрати під Бахмутом. При цьому може повторитись сценарій Харківського наступу, коли українські частини прорвали ослаблений російський фронт.

"Що означатиме зараз взяття Артемівська? Те, що противник вважає вичерпаним оборонний потенціал цього району, — пише рашист. — Командування ЗСУ не влаштовує співвідношення втрат наступаючих і обороняючих, і воно, цілком можливо, справді вже виводить із міста найбільш цінні частини, цінні кадри. Завдання яких — дати привестися до ладу і стати на нові позиції нових оборонних ліній тим, хто далі буде потрошити чергових "штурмуючих". Росія отримає руїни міста та його околиць, море піару та переможних реляцій. А потім почнеться бойове застосування ЗСУшниками тих резервів, які вони накопичували весь той час, поки ми свої резерви, погано підготовлені і керовані, витрачали в "штурмах" на фронті від Вугледару до Кремінної. Весь той час, поки ЗС РФ воювали минулого літа, восени та взимку за допомогою "барсів", "ахматів" і різних ЧВКашників, ЗСУ навчалися повноцінно воювати "великими батальйонами", бригадами, а потім і корпусами, які вони зараз створюють у тилу і обкатують за час, який їм купила оборона Артемівська".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини